HR EN

Grad Koprivnica

Gradonačelnik Jakšić sudjelovao u Županiji na Kolegiju gradonačelnika i načelnika

U prostoru Županijske uprave u srijedu, 19. listopada 2022. je održana prva sjednica Kolegija gradonačelnika i općinskih načelnika s područja Koprivničko-križevačke županije koju je sazvao župan Darko Koren. Uz predstavnike jedinica lokalne samouprave, sjednici su prisustvovali pročelnici županijskih upravnih tijela i ravnatelji županijskih ustanova. Sjednici je prisustvovao i gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić.

Okupljenima se na početku obratio župan Koren te zahvalio predstavnicima jedinica lokalne samouprave na odazivu i dosadašnjoj suradnji, kao i na upućenim inicijativama usmjerenima razvoju svojih sredina.

Gradonačelnik Jakšić sudjelovao je u raspravi po pitanju zdravstvene reforme. S gledišta Grada Koprivnice, iznio je mišljenje oko aktualnog stanja unutar samog sustava, odnosno pronalaženja rješenja za zadržavanje postojećih i novih liječnika u našem zdravstvu.

„Ova tema se vrlo lako može spojiti s demografijom. Naime, najbolji hrvatski demografi tvrde da se prije četrdeset godina moglo detektirati što se događa i u kojem smjeru idemo s demografskim brojkama. Danas upozoravaju, da bi ovog trenutka trebalo promijeniti jako puno toga, kako bi za deset, petnaest ili dvadeset godina mogli reći da smo okrenuli trend i imamo neke rezultate“, rekao je gradonačelnik te zaključio kako se u jednom političkom mandatu ne može ništa napraviti po pitanju okretanja demografskog trenda.

„Jedine mjere koje trenutno mogu dati neke rezultate su one „vatrogasne“ – povećati stipendiranje za buduće liječnike, ponuditi u suradnji s općinama besplatne ili po povoljnoj cijeni građevinske parcele, kuće ili ići u poticanu stanogradnju kako bi ih zadržali ili privukli u radnu sredinu“, zaključio je gradonačelnik Jakšić.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice