HR EN

Grad Koprivnica

Gradonačelnik Jakšić: “Revitalizacijom stare gradske jezgre, pokrećemo novi razvoj Koprivnice”

Danas (srijeda, 10. srpnja) je u prostoru koprivničke Galerije Mijo Kovačić pred mnogobrojnim okupljenima održano predstavljanje koncepta revitalizacije stare koprivničke gradske jezgre autora prof. Hrvoja Njirića iz arhitektonskog ureda „njirić+ arhitekti“. Istaknuti i renomirani arhitekt prof. Njirić, osobno je održao okupljenima prezentaciju novog koncepta kroz makete.

„Kroz ovaj koncept ide se na šire sagledavanje okolice gradskih trgova, izradu studija ključnih točaka koje su bitne za razvoj grada u idućih 5 – 10 godina. Ograničili smo se na urbanističko sagledavanje situacije, što znači da smo pomoću dobivenih brojaka dali Gradu smjernice koliko što ima svoju cijenu. Isto tako na taj način želimo potaknuti investitore da se uključe u taj proces i da se vidi interes privatnog i javnog sektora s najvećim naglaskom na javni interes“, rekao je prof. Njirić te pritom nadodao kako je Grad Koprivnica jako dobro prepoznao ključne točke bitne za revitalizaciju središta.

„Stara tiskara-tržnica-prostor parkinga, Sinagoga-Svilarska ulica-pojas oko nje, Crkva-sportsko igralište na južnom dijelu grada, Muzejski kompleks, Trg mladosti su točke koje će zajedno sa glavnim projektom Nemčićeve ulice, Zrinskog trga i Trga bana Jelačića stvoriti nisku epizoda koje garantiraju da će središte Koprivnice u idućih 5 – 10 godina zaista zaživjeti na jedan europski način“.

Gradonačelnik Mišel Jakšić je prilikom uvodnih riječi i pozdravnog govora okupljenima, istakao kako je veliki broj građana sudjelovao u provedenoj anketi te kako upiti na svakodnevnoj bazi od strane građana i medija o toj temi, pokazuju koliko su ti dijelovi grada važni za život naših građana.

„Zadnji veliki iskoraci u životu središta grada Koprivnice i nastanka ove strukture koju danas imamo i koju želimo razviti se dogodila početkom 20. stoljeća i to u doba gradonačelnika Vargovića, koja je iz jednog podravskog sela nastalog na vojnoj utvrdi, postala grad, postala središte Podravine i Prigorja“.

Ovo je jedna velika prilika za davanje novog duha i šarma središtu grada koje se uvijek ponosilo sa snažnim građanskim duhom. Koprivnica je uvijek bila otvoreni grad koja je prihvaćala sve namjesnike i tako će sigurno biti u budućnosti.

Prezentacijom i izradom studija ne pokrećemo samo revitalizaciju središta grada Koprivnice, ovime dajemo jedan novi vjetar u leđa životu svih naših stanovnika , ali pokrećemo i jedan novi razvoj grada kroz poduzetništvo , nove iskorake u komunalnoj infrastrukturi i plan nam je širiti se u krugovima od središta do naših prigradskih naselja“, zaključio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Prezentaciji prof. Njirića u ime Grada Koprivnice prisustvovali su i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal, zamjenice gradonačelnika Ksenija Ostriž i Melita Samoborec, Gradski vijećnici, pročelnici te brojne uvažene osobe iz kulturnog, obrazovnog i gospodarskog života grada Koprivnice.

 

Prijam građana
bez najave

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom, 15.00-17.00

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy