Gradonačelnik Jakšić: “Proslavu stote obljetnice Domoljuba, iskoristiti ćemo za pokretanje novog razvojnog ciklusa života u našoj Koprivnici”.


Objavljeno: 11.02.2019 — Pregledano: 349 puta

U ponedjeljak, 11. veljače u prostorima gradske uprave Grada Koprivnice, održana je konferencija za medije povodom obilježavanja stote obljetnice Domoljuba.

Krajem ove godine napuniti će se 100 godina od izgradnje i početka djelovanja dvorane Domoljub kao jedne od značajnih kulturnih i obrazovnih ishodišta grada Koprivnice. Povodom toga osnovana je Radna skupina za planiranje i pripremu programa obilježavanja stote obljetnice Domoljuba u čijem su sastavu Maja Holek, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica; Robert Čimin, ravnatelj Muzeja Grada Koprivnice; Dijana Sabolović Krajina, ravnateljica Knjižnice i čitaonice Fran Galović; Josip Nakić Alfirević, bivši ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta; Ana Mlinarić, pročelnica za društvene djelatnosti Grada Koprivnice te ispred koprivničkih obrtnika koji su i započeli priču o dvorani Domoljub davne 1919. godine, tajnica Udruženja obrtnika Koprivnica, Jasmina Markota.

Na početku se svim prisutnima obratio gradonačelnik Mišel Jakšić: „ Ovo je zaista jedna velika obljetnica za Grad Koprivnicu, ne samo zato jer je Domoljub središnje kulturno mjesto koje imamo u samom gradu, u kojem se događaju mnogobrojne predstave, koncerti i ostala događanja, puno toga što se pamti u Koprivnici u nazad 100 godina, već i zato jer je davne 1919. godine zadan posljednji pečat s kojim je naša Koprivnica postala podravska metropola. Vjerujem da možemo ovu stotu obljetnicu iskoristiti za otvaranje jedne potpuno nove stranice za pokretanje novog razvojnog ciklusa u životu našeg grada i kroz gospodarstvo i kroz obrtništvo te kroz neke velike infrastrukturne projekte koje spremamo u nadolazećem razdoblju“.

O pripremi i provođenju programa proslave ovog značajnog događaja, prisutne je upoznala ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica, Maja Holek: „ Ideja radne skupine je da cijeli grad živi stotu obljetnicu Domoljuba, da se programi provode u suradnji sa institucijama, udrugama, pojedincima, svima koji koriste dvoranu. Uskoro krećemo sa izradom Facebook i Twitter profila na kojem će se nalaziti sve informacije vezane uz proslavu obljetnice i samog rada Domoljuba“. Tijekom izlaganja prikazan je i promotivni video spot te je prezentiran  i vizualni identitet (logo) stote obljetnice Domoljuba, kojeg je nakon provedenog natječaja izradio Josip Atalić student Sveučilišta Sjever. Od prisutnih, na konferenciji su bile i zamjenice gradonačelnika, Ksenija Ostriž i Melita Samoborec, te pročelnik Službe ureda Gradonačelnika Dario Jembrek.