HR EN

Grad Koprivnica

Gradonačelnik Jakšić prisustvovao otvorenju nove Carlsbergove linije za punjenje limenki

Carlsberg Croatia, jedna od najvećih pivovara na domaćem tržištu, otvorila je danas 19 milijuna kuna vrijednu modernu liniju za punjenje limenki. Otvorenju je uime Grada Koprivnice prisustvovao i gradonačelnik Mišel Jakšić uz pratnju  pročelnika Zdravka Punčikara.

„S aspekta grada Koprivnice očito je da ovdje postoji kvalitetna i motivirana radna snaga, ali i u tom partnerstvu uspijevamo stvarati kompetitivne uvjete u kojima investitori nalaze svoju nišu, zahvaljujući kojoj ulažu u naš grad i kraj i zato svi idemo naprijed. Carlsberg s jedne strane prednjači sa svojom društvenom odgovornošću“, rekao je gradonačelnik Jakšić u pozdravnom govoru.

Svečanosti otvaranja prisustvovao je i predsjednik Uprave Carlsberg Croatia Marcin Burdach.

„Rezanje vrpce samo je način kojim želimo obilježiti zahtjevan i dugotrajan proces koji je ovome prethodio. Bio je to timski napor koji svi možemo proslaviti. Ovaj događaj je dio našeg plana razvoja i svi Pan proizvodi ubuduće će dolaziti iz Koprivnice, bit će proizvedeni upravo ovdje“, poručio je Burdach.

Otvaranjem novog proizvodnog pogona omogućit će se povećanje izvoza Somersbyja i to za gotovo 50 posto te otvaranje novih radnih mjesta. Naime, iz Koprivnice se do sada Somersby izvozio u više od 20 zemalja.

Nakon otvorenja, novu proizvodnu liniju razgledali su i izvršni potpredsjednik Grupacije Carlsberg za istočnu Europu Lars Lehmann, veleposlanik Kreljevine Danske u Republici Hrvatskoj Nj. E. Ole Frijs-Madsen, župan Darko Koren, predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić, predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec i članovi Uprave Komunalca Dubravka Horvat i Goran Međurečan, direktor Hartmanna Dario Šumiga, uime Ministarstva poljoprivrede državni tajnik Šime Mršić i ostali mnogobrojni gosti i uzvanici.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice