HR EN

Grad Koprivnica

Gradonačelnik Jakšić podržao 26. Dan narcisa

Ispred ulaza na Gradsku tržnicu održava se tradicionalni Dan narcisa posvećen oboljelima od raka dojke. Riječ je o javno-zdravstvenoj kampanji koja ima važnu ulogu u edukaciji i prevenciji, s ciljem ranog otkrivanja ove bolesti koja posebno pogađa žene. U Koprivnici već tradicionalno ovu hvalevrijednu akciju organizira Udruga žena s bolestima dojke „Nada“.

Kupnjom narcisa i dobrovoljnim prilogom daljnjim aktivnostima koprivničke Udruge pripomogli su gradonačelnik Mišel Jakšić i pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek.

Predsjednica Udruge „Nada“ Željka Zetović kazala je kako je Dan narcisa posvećen ženama koje su oboljele od raka dojke, a kroz simboliku ovog cvijeta budi se nova nada za ozdravljenje. Rak dojke drugi je uzrok smrti žena u Hrvatskoj. Članice Udruge „Nada“ građanima su održale edukacije o samopregledu dojki te dijelile edukativne materijale. Na državnoj razni, obolijevanje i smrtnost od raka dojke i dalje su u porastu. Svake godine od njega oboli više od dvije i pol tisuće žena dok ih više od tisuću umre.

 

 

 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice