HR EN

Grad Koprivnica

Gradonačelnik Jakšić: “Novom tehnologijom ćemo u dva tjedna urediti 13 kilometara cesta u prigradskim naseljima”

Gradonačelnik Mišel Jakšić si je zajedno sa svojim suradnicima na početku mandata postavio jedan zadatak. Izjednačiti komunalnu i prometnu infrastrukturu prigradskih naselja s onima u centru gradu. Radovi koji su u tijeku i koje je danas obišao sa svojim suradnicima, vode ka ispunjenju toga zadatka.

„Danas obilazimo jedan dio investicija na području grada Koprivnice, primarno naših prigradskih naselja. Radi se o investiciji vrijednoj oko 3 milijuna kuna, koju izvode Koming i naš njemački partner STM. Riječ je o novoj tehnologiji koja se tek probija na hrvatsko tržište. Naša slobodna procjena je bila da puno jednostavnije na ovaj način možemo riješiti puteve u prigradskim naseljima koji se susreću sa različitim problemima. Na ovaj način ćemo urediti 13 kilometara cesta, što znači da više neće biti neravnina, dizanja prašine za suhog vremena i stvaranja blata u vrijeme kiše. U ovoj početnoj fazi uređuju se ceste u Bakovčicama, Draganovcu, Starigradu, Jagnjedovcu, Štaglincu, Rečkom polju,  Reki, na Podolicama i Vinici,“ rekao je okupljenim predstavnicima medija gradonačelnik Mišel Jakšić.

„Ugradnja sipine vrši se u tri sloja. Prvi je priprema drobljenim kamenom 8-16mm, drugi i treći se ugrađuje sitniji kamen zajedno s bitumenskom emulzijom koja kamen zalijepi za pripremljenu podlogu. Predviđeno vrijeme trajanja radova uređenja cesta je mjesec dana, a završno čišćenje cesta od viška kamena je tijekom kolovoza,“ pojasnio je tehničke detalje pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić.

U način izvedbe radova na licu mjesta su se uvjerili i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, direktor Kominga Nedjeljko Potroško, pročelnik Dario Jembrek i viša stručna suradnica za građenje Ksenija Kancelak.

Nova tehnologija uređenja prometnica puno je brža i jeftinija od asfalta, a garancija na izvedene radove je 10 godina.

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice