HR EN

Grad Koprivnica

Gradonačelnik Jakšić na sastanku s premijerom Plenkovićem i županom Korenom

Na današnjem radnom sastanku u prostorima Županijske uprave sastali su se predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, župan Darko Koren i gradonačelnik Mišel Jakšić.

Gradonačelnik Jakšić premijeru je prezentirao sve aktualne projekte i aktivnosti koji su u tijeku. Veliki naglasak je stavljen na daljnji razvoj gospodarstva, a koji uvelike ovisi o brzoj cesti. Premijeru su ukazani jasni rokovi za daljnji nastavak izgradnje brze ceste koje je odmah prihvatio. Isto tako, ponosno je istaknuo podatak da smo prema posljednjim podacima peti po redu sveučilišni grad odmah iza Zagreba, Rijeke, Splita i Osijeka, a ispred Zadra.

„Kad pričamo o novom proračunskom razdoblju Europske unije, ali i o nekim stvarima koje dolaze iz prošlog razdoblja, kao Grad Koprivnica imamo dobru suradnju u provedbi tih projekata. Otvara se doista jedna široka lepeza mogućnosti i šansi za Koprivnicu, ali i cijelu okolicu. Puno je toga isprogramirano i ispregovarano s Europskom komisijom. Ulazimo u period u kojem možemo očekivati desetljeće nikad većih investicija u Koprivnici i županiji, a na nama je da tu šansu iskoristimo“, rekao je gradonačelnik Jakšić koji je otkrio još jednu novost.

„Ovih dana zahvaljujući ministrici Tramišak Koprivnica dobiva status ITU grada čime nam se otvara prostor od nekoliko milijuna eura koje ćemo moći uložiti u razvoj Koprivnice i naše okolice“, zaključio je gradonačelnik Jakšić.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković  na sastanku je istaknuo kako Koprivničko-križevačka županija ima veliku potporu Vlade te da će i dalje snažno podržavati projekte za razvoj sjeverozapadne Hrvatske, Koprivničko-križevačke županije i Koprivnice koja je gospodarsko, prometno i obrazovno središte.

„Imate našu veliku potporu, a to potvrđuju i naši učestali dolasci u Koprivnicu čime smo dokazali da projekte koje razvijate imaju podršku ministarstava i cjelokupne Vlade. Gospodarsko ste središte koje treba imati svu potrebnu infrastrukturu i učinit ćemo sve da se ubrzaju procesi kako bi brza cesta nakon dionice do Kloštra Vojakovačkog došla i do Koprivnice. Svjesni smo da bez ceste nema dodatnog razvoja i to je preduvjet na kojem treba inzistirati. Razvili ste i Sveučilište koje je prema broju studenata peto u Hrvatskoj, gradite nove školske objekte, pokrećete nove programe, a uskoro ćete potpisati i Razvojni sporazum sjevernih županija koji sadrži strateške projekte za daljnji iskorak i razvoj težak 15 milijardi kuna. Uz to gradi se i drugi kolosijek željezničke pruge, dakle ovo je područje u koje se mnogo investira i uvjeren sam da ćete nastaviti s kvalitetnim radom za koji vam dajemo snažnu podršku“, kazao je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Župan Koren izrazio je zadovoljstvo što je predsjednik Vlade Plenković već nekoliko puta u kratkom vremenskom periodu posjetio Koprivničko-križevačku županiju čime je poslana jasna poruka kako Vlada čvrsto podupire važne investicijske projekte kojima se garantira kontinuitet razvoja županije, ali i sjeverozapada Hrvatske.

„Na prostoru naše županije trenutno se realizira veliki investicijski ciklus vrijedan 5,2 milijarde kuna, u čemu najveći dio zauzima izgradnja drugog kolosijeka željezničke pruge Križevci-mađarska granica, što je projekt vrijedan 3,2 milijarde kuna. Spomenuli smo i aglomeracije gradova Koprivnice, Križevaca i Đurđevca, vrijedne oko1,1 milijardu kuna, Regionalni centar za gospodarenje otpadom Piškornicu vrijedan oko 450 milijuna kuna te brzu cestu od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog, što je bila i jedna od glavnih tema sastanka. Brza cesta je prioritet u povezivanju sa Zagrebom, županijska administracija svoj je dio posla napravila, Hrvatske ceste i Kamgrad spremni su za početak radova te očekujemo da se žalba pri Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave, koja usporava cijeli proces, uskoro riješi pa da se može krenuti s realizacijom“, pojasnio je župan Koren.

Radnom sastanku prisustvovali su i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, posebni savjetnik predsjednika Vlade Republike Hrvatske za ekonomska pitanja Zvonimir Savić, glasnogovornik Vlade Marko Milić, saborski zastupnik Darko Sobota, predsjednik Županijske skupštine Damir Felak, zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Gradskog vijeća grada Koprivnice Ivan Pal, zamjenica gradonačelnika Koprivnice Ksenija Ostriž, pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek,  ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić, ravnatelj OB Koprivnica Mato Devčić i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice