HR EN

Grad Koprivnica

Gradonačelnik Jakšić na otvorenju izložbe Dražena Eisenbeissera: “English Waltz”

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić prisustvovao je u petak, 7. lipnja, otvorenju izložbe Dražena Eisenbeissera pod nazivom „English Waltz“, u prostorijama AK galerije u Kampusu. Izložbu su sa zanimanjem razgledale mnogobrojne poznate osobe iz koprivničkog javnog života te mu na taj način dale podršku na najnovijem projektu.

„Jedna od imena Shive je Tandavan što znači „Bog koji pleše“. To znači da je dinamičan i prepun blaženstva. Njegov ples predstvalja ritmičnu igru, dušu svih kozmičkih kretanja. Indijci boga Shivu predstavljaju kao Natharaju, Kozmičkog plesača koji upravlja kretanjima sfera. Ples je najviši izraz hinduizma i u njemu vlada savršeni sklad duha i tijela. Ples je ujedno obred, molitva, izraz predanosti i posvećenosti, suptilna veza između plesačice i Učitelja. Ples je vrsta yoge koja vodi u drugu, skrivenu stvarnost. Indijci s neopisivim žarom i ljubavlju njeguju tradiciju duhovnog plesa, vezu između prolaznog trenutka i vječnosti, u kojem svaka kretnja, svaki pogled, svaki položaj stopala ima točno određeno značenje koje mora poznavati ne samo plesačica, već i gledatelj kako bi mogao razumjeti radnju plesa“.

(Mahatapasvi Shri Kumarsvamiji: Dimenzije yoge)

Dražen Eisenbeisser rođen je 1957. u Koprivnici, a slikarstvom se bavi od sredine osamdesetih godina . Član je HDLU – Varaždin i Ateliera Koprivnica. Živi i radi u Koprivnici.

 

 

Prijam građana
bez najave

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom, 15.00-17.00

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy