HR EN

Grad Koprivnica

Gradonačelnik Jakšić: Mišljenje lokalne zajednice je zanemareno prilikom donošenja odluke o vodstvu Podravke

Gradonačelnik Mišel Jakšić i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal održali su konferenciju za medije na temu imenovanja Martine Dalić predsjednicom Uprave Podravke. Tom prilikom istaknut je poseban značaj Podravke za sve segmente života u lokalnoj zajednici, a upravo najveća zabrinutost iskazana je zbog zanemarivanja iste prilikom donošenja ovako važnih odluka. Gradonačelnik Jakšić istaknuo je kako ga posebno žalosti što je Andrej Plenković odlučio preuzeti ulogu glavnog kadrovika u kompanijama u kojima država ima udio u vlasništvu te je kroz tu odluku na sebe preuzeo teret odgovornosti za rezultate Podravke. Gradonačelnik je također istaknuo ulogu mirovinskih fondova u cijelom procesu te iskazao nezadovoljstvo njihovom pasivnošću u donošenju ovako važnih odluka.

Iz Grada su poručili kako je lokalna zajednica jedan je od najznačajnijih faktora kod donošenja ovakvih odluka, a najveća kritika upućena je zbog zanemarivanja iste.

Naši ljudi 70 godina su stvarali Podravku, u svim krizama radnici su se odricali pa čak i od svojih plaća, a sve u cilju rasta kompanije. Devedesetih godina Podravka je prehranjivala vojsku, a i u ovim vremenima COVID 19 krize pokazalo se koliko je važna – istaknuo je gradonačelnik Jakšić.

Gradonacelnik je poručio kako će od nove predsjednice Uprave uskoro tražiti odgovore na sva važna pitanja vezano uz daljnji razvoj Podravke. Naime, postavlja se pitanje što će biti s planiranim investicijama te planiranim akvizicijama. Također, kao važna tema razgovora istaknute su radničke plaće koje su trenutno jako niske.

Predsjednik Gradskog vijeća istaknuo je kako je Podravka izuzetno važna za Koprivnicu.

Politika, odnosno vlasnici su donesli odluku. Mi se s njom možemo slagati ili ne. Ono što je činjenica je da mi kao lokalna zajednica nemamo nikakvog utjecaja nju. Trebalo bi razmisliti o tome da predstavnici lokalne zajednice imaju mjesta u Nadzornom odboru. Mi trenutno u Nadzornom odboru imamo predstavnike iz lokalne zajednice no oni nisu predstavnici lokalne zajednice već države – istaknuo i je Ivan Pal te napomenuo kako je budućnost Podravke od velikog značaja i za daljnji razvoj grada Koprivnice te lokalna zajednica mora znati što će biti s planiranim projektima.

Na kraju obraćanja Gradonačelnik Jakšić je napomenuo da država treba zadržati svoj udio u vlasničkoj strukturi jer je riječ o kompaniji od strateškog značaja, što se posebno pokazalo u krizi pandemije izazvane korona virusom, ali je istaknuo kako se država doista ne bi trebala miješati u odluke vezano uz vodstvo kompanije.

 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice