HR EN

Grad Koprivnica

Gradonačelnik Jakšić: “Izgradnjom sportske dvorane dižemo kvalitetu obrazovanja naših osnovnoškolaca”

Počeli su prvi pripremni radovi na izgradnji nove sportske dvorane kod Osnovne škole „Đuro Ester“ na Trgu Slobode u koje su se mogli uvjeriti i predstavnici medija. Plan je da dvorana bude završena do proljeća 2021. godineVrijednost dvorane je 9,7 milijuna kuna plus PDV, opremanje iznosi još 800 tisuća kuna plus PDVRadi se o modernoj dvodjelnoj školskoj sportskoj dvorani za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture s kompletnom potrebnom opremom, koja će se dijelom financirati iz gradskog proračuna, a dijelom putem zaduženja.

„Zahvaljujući svemu što se događa u Hrvatskoj i svijetu, očito je da ljudi više ne vjeruju baš u nikakve projekte i iskorake, ako to ne mogu nekako opipati, vidjeti i osjetiti“, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić okupljenim predstavnicima medija prilikom obraćanja, a u vezi početka pripremnih radova na komunalnoj infrastrukturi od strane investitora Koprivničkih voda i izvođača Kominga u vrijednosti 150 tisuća kuna koji su potrebni za kasniji nastavak izgradnje sportske dvorane kod OŠ „Đuro Ester“.

„Na ovaj način ispravljamo jednu veliku nepravdu jer je ova škola jedina bila bez adekvatne dvorane. Na taj ćemo način značajno podići kvalitetu obrazovanja naših osnovnoškolaca, ali i sportskim rekreativcima koji će koristiti dvoranu“, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Koliko će izgradnja dvorane značiti za sve učenike, djelatnike i građane objasnila je ravnateljica škole Sanja Prelogović.

„Ovaj projekt je neizmjerno važan za svih 760 učenika, nas djelatnike i cijeli grad Koprivnicu. Djeca će napokon svoje aktivno vrijeme provoditi u za to adekvatnoj dvorani, a ne kao do sada u učionici veličine 10×12 metara kvadratnih. Mi smo grad sporta i na ovaj način tradiciju bavljenja sportom ćemo samo ojačati“, kazala je ravnateljica Sanja Prelogović.

„Današnjim pripremnim radovima stvorit će se preduvjeti za nesmetanu gradnju dvorane te da nemamo paralelnih radova između različitih izvođača. Vanjski gabariti dvorane su 54 sa 27 metara, površine oko 1420 kvadrata, a visine oko 12-ak metara tako da će se moći odigravati i odbojkaške utakmice“, rekao je pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić.

Unutar dvorane će biti smješteno veliko košarkaško i rukometno igralište, koje će ujedno biti dobro i za mali nogomet, zatim dva mala košarkaška igrališta kao i svlačionice te kompletan sanitarni čvor. Sama dvorana će imati i pomičnu tribinu sa 168 sjedećih mjesta. Objekt će biti kompletno ventiliran, a ugrađeno će biti i najmodernije osvjetljenje.

Konstrukcija dvorane je lučna, a bit će napravljena od modernog materijala alucinka, koji će se po prvi puta u Republici Hrvatskoj koristiti upravo u Koprivnici.

Konferenciji za medije prisustvovali su i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec, pročelnici Ana Mlinarić i Dario Jembrek te članica Uprave Koprivničkih voda Sandra Sinjeri.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice