HR EN

Grad Koprivnica

Gradonačelnik Jakšić: “I u mandatu ove Vlade niti metar brze ceste prema Koprivnici. Naši građani to nisu zaslužili”

Gradonačelnik Mišel Jakšić zajedno je s predsjednikom Gradskog vijeća Ivanom Palom održao konferenciju za medije, na kojoj se osvrnuo na nedavni posjet premijera Andreja Plenkovića Koprivnici i njegovog medijskog istupa po kojem se može zaključiti da od brze ceste od Križevaca do Koprivnice i ove godine neće biti ništa. Naime, premijer Plenković je izjavio kako će se ulagati u izgradnju Podravskog ipsilona, brzu cestu koja povezuje Vrbovec, Križevce i Koprivnicu sve do granice s Republikom Mađarskom i to po fazama. Tijekom 2020. godine planira se nastavak izgradnje dionice D12 od Farkaševca do Bjelovara u dužini od 16,9 kilometara vrijednosti 380.2 milijuna kuna. Na ovu izjavu premijera Plenkovića, reagirao je gradonačelnik Mišel Jakšić kako bi građanima Koprivnice pojasnio novonastalu situaciju kojoj se nismo nadali.

„Nakon dva održana sastanka s premijerom Plenkovićem i ljudima iz Ministarstva prometa, vrlo lako možemo zaključiti da se zaboravilo što je rečeno, da nam se lagalo ili da nam nije rečena potpuna istina“, rekao je gradonačelnik Jakšić te nastavio.

Iz odgovora se vidi da se o brzoj cesti do Koprivnice i mađarske granice priča kao o dijelu nekog svemirskog projekta koji će se graditi u fazama. Postavljamo si pitanje. Ako sve to ide usporedno kao što se nama pričalo (izgradnja kilometar po kilometar), kako onda premijer Plenković zna doslovno u lipu i u centimetar koliko će se ove godine raditi do Bjelovara , a mi nismo spomenuti niti da se kupuje zemlja, niti da se projektira, niti da se rješava išta drugo što bi bilo vezano uz brzu cestu do Koprivnice“, zapitao se gradonačelnik Mišel Jakšić.

Izrazio je žaljenje da je prošao još jedan mandat Vlade u kojem se očito neće napraviti niti jedan metar nove ceste od Križevaca do Koprivnice.

Ovaj grad najveći dio svojeg razvoja duguje građanima ovoga grada. Sami smo na noge dizali Sveučilište Sjever, sami smo sagradili sve svoje škole i vrtiće, veliku većinu svojih cesta. U nekom narednom mandatu, na osnovu svega ovoga što smo sami napravili, nadam se da ćemo imati Vladu koja će nam više biti prijatelj ili majka, ako ćemo se izražavati lirski, nego da nam bude maćeha“.

Nadovezao se i na uspjehe naših velikih gospodarskih subjekata, malih i srednjih poduzetnika, stalnim ulaganjima u razvoj našeg grada i okolice, a  kojim se vole hvaliti i Vlada i premijer.

„ Premijer bi si zajedno sa svojim ministrima i ministricama trebao dati truda da tom gospodarstvu omogući najbolje moguće uvjete za njihovo poslovanje. Bez brze ceste i pruge ne možeš reći da to radiš“, napomenuo je gradonačelnik Jakšić.

Na kraju svog izlaganja medijima, gradonačelnik Mišel Jakšić izrazio je veliko razočaranje s ovakvom situacijom te je rekao da će tražiti od nadležnih osoba i institucija da smognu snage i otvoreno kažu, barem u ovo kampanjsko vrijeme, kada imaju namjeru konačno privesti kraju 25 kilometara dugačku dionicu brze ceste do Koprivnice jer ovaj grad i kraj to zaslužuju.

Svoje viđenje situacije oko brze ceste prema Koprivnici iznio je i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal, koji se s činjenicama vratio malo u prošlost.

„Cesta prema Križevcima je krenula 2009. godine u predizborno vrijeme. To je projekt o kojem se sad govori već više od 10 godina. Sporost ovog projekta mogu usporediti s gradnjom Obrtničke škole u Koprivnici i to su nažalost dvije frustracije koje nas prate cijelo ovo vrijeme. Na neki način mogu shvatiti da ne žele zbog političkih razloga slušati mene ili gradonačelnika, ali da ne želiš slušati gospodarstvenike kojima je brza cesta važna radi daljnjeg razvoja i jačanja, to jednostavno ne mogu shvatiti“, rekao je Ivan Pal.

Isto tako, rekao je kako bi ovo nezadovoljstvo koje iskazuju naši građani netko u Zagrebu trebao zaista ozbiljno shvatiti. Prvenstveno bi to trebali ozbiljno shvatiti ljudi koji su iz našeg kraja dobili mandat da nas zastupaju u Saboru.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice