HR EN

Grad Koprivnica

Gradonačelnik Jakšić i prorektor Tomiša obišli radove na opremanju novog laboratorija

U Koprivničkom kampusu Sveučilišta Sjever je u tijeku obnova, rekonstrukcija i opremanje bivše zgrade praonice rublja vojarne u novu zgradu za potrebe studija Prehrambene tehnologije. Investicija koju Sveučilište samo financira, vrijedna je oko 12 milijuna kuna. Ukupno se obnavlja 1300 m2 prostora u kojem će biti smješteni laboratoriji, predavaonice te ostale popratne prostorije. Obnovom će se dobiti laboratoriji nužni za edukaciju prehrambenih tehnologa, sukladni suvremenim zahtjevima struke. Laboratorijski prostori će se koristiti i za provedbu više nacionalnih i međunarodnih projekata znanstvenika iz Odjela za prehrambenu tehnologiju koji su u tijeku, a bit će i izvrsna podloga za buduće projekte.

Radove su danas obišli gradonačelnik Mišel Jakšić i prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica Mario Tomiša.

„Ukupno su planirana četiri laboratorija: za kemiju, mikrobiologiju, tehnologije i senzorske analize hrane te pet predavaonica ukupnog kapaciteta 450 mjesta, koje će  koristiti i svi ostali studiji Sveučilišnog centra Koprivnica. Započeli smo sa tri studijska programa u jednoj zgradi. Sada smo već na preko tisuću studenata tako da nam je novi prostor neophodan. Što se tiče samih radova, završetak prve faze očekujemo tijekom mjeseca svibnja, a druge u listopadu“, kazao je prorektor Tomiša.

Sveučilište Sjever zbog potreba tržišta i interesa studenata, priprema nove studijske programe.

„Na postojećih deset, pripremili smo dva nova studijska programa. U Koprivnici će se izvoditi preddiplomski sveučilišni studij Zaštita okoliša, recikliranje i ambalaža. Otvaramo i novi studij koji će se izvoditi u Đurđevcu, a radi se o studiju Računarstva i matematike“, zaključio je Tomiša.

Koprivnički Kampus svakodnevno sve više izrasta u pravi centar znanja i izvrsnosti što je nakon obilaska potvrdio i sam gradonačelnik.

„Pokazuje se da su naša očekivanja, oko razvoja sveučilišnog centra, od samih početaka bila ispravna. Sveučilište Sjever će tijekom vremena Koprivnici značiti isto što je značila Vegeta prije 50 ili 60 godina. Ovako veliki broj studenata u našem centru i uvođenje novih studijskih programa samo pokazuje da ova priča ima smisla, prvenstveno zbog svih ljudi koji zajedno s prorektorom Tomišom rade zaista izvrstan posao“, rekao je gradonačelnik Jakšić.

Nadodao je kako nas sada očekuje iskorak na području koje je u mentalnom kodu Podravine. Radi se o studiju Prehrambene tehnologije koje će u budućnosti mnogo značiti na atraktivnosti samog Sveučilišnog centra Koprivnica, ali i za budući razvoj gospodarstva u našem gradu i županiji.

 

 

 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice