HR EN

Grad Koprivnica

Gradonačelnik Jakšić: “Grad Koprivnica i dalje lider po povlačenju EU sredstava –  6,5 milijuna kuna za četiri nova projekta”

EDU Roma, Revitalize, Knowledge Well i Share Music, četiri su velika projekta vrijedna 6,5 milijuna kuna, koji će biti realizirani u Koprivnici kroz Interreg program prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska 2014.-2020. Grad Koprivnica, Muzej grada Koprivnice, Pučko otvoreno učilište Koprivnica i Obrtnička škola Koprivnica, tijekom iduće dvije godine, za vrijeme trajanja programa, iskoristi će povučena sredstva. Na današnjoj konferenciji za medije, uz gradonačelnika Mišela Jakšića, projekte su javnosti predstavili njihovi nositelji – Maja Holek, ravnateljica POU Koprivnica, Robert Čimin, ravnatelj Muzeja grada Koprivnice, Iva Svirčić Borštnar, viša stručna suradnica za europske poslove i društveno-turističke projekte, Bojan Solomun, viši savjetnik za EU projekte razvojne agencije Sjever – DAN i Maja Hlebar, savjetnica za EU projekte razvojne agencije Sjever – DAN.

Izuzetno sam ponosan na naše ustanove u kulturi i na naš tim za europske projekte. Zahvaljujući tim ljudima, mi smo u top 10 hrvatskih gradova po povlačenju europskih sredstava prema službenim podacima Ministarstva financija. U gradu Koprivnici neće biti slučaj da se u doba korona krize „špara“ na ustanovama iz kulture i udrugama za osobe s invaliditetom, kao što je to učinila Vlada Republike Hrvatske,“ kazao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Važno je napomenuti, da je Koprivnica jedini hrvatski grad koji je prošao i dobio sredstva za projekte u svim prijavljenim kategorijama, što je zaista rijedak slučaj, ali i dokazuje vrijednost i kvalitetu prijavljenih programa.

Svaki projekt predstavljamo u zasebnim tekstovima na našoj Web i Facebook stranici.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice