Građani iskoristili mogućnost besplatnog snimanja sluha u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica


Objavljeno: 05.09.2018 — Pregledano: 106 puta

Subota, 1. rujna 2018. bila je, čini se, idealan termin za besplatnu provjeru sluha provedenu u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica. Čak je 17 posjetitelja iskoristilo ovu priliku, od toga troje djece, a zanimljivo je da  je većina posjetitelja bila mlađe populacije raznih profila i zanimanja (violinistica, sudska savjetnica, uredski zaposlenici, poduzetnik, političar) koji si teško mogu priuštiti pregled kod liječnika specijalista tijekom tjedna zbog svakodnevnih obaveza.

Provjera sluha provedena je u suradnji s dr. Željkom Odobašićem koji je rado odgovorio na pitanja posjetitelja, dok je voditeljica poslovnice Bontech Koprivnica, Mateja Makar Kiš, snimala sluh i upoznavala posjetitelje s uslugama koje tvrtka nudi. Sluh je izuzetno važan u svakodnevnoj komunikaciji, a njegovo slabljenje stvara i određene psihološke probleme. Upravo nam je zbog toga drago što su brojni građani prepoznali ovu mogućnost besplatne provjere sluha i pokazali da vode brigu o svom zdravlju.

Ova akcija organizirana je kao najava obilježavanja Međunarodnog tjedna gluhih i nagluhih osoba krajem rujna. Tim povodom Marija KRIŽIĆ, intervenor hrvatskog znakovnog jezika, održat će za sve zainteresirane radionicu znakovnog govora u četvrtak, 27.9.2018.  u 18.00 sati.