HR EN

Grad Koprivnica

Grad predstavio po 16. put projekt “Besplatne bilježnice za sve koprivničke osnovnoškolce”

Ponosni partneri projekta:

Podravka, Radnik, GKP Komunalac, Koprivničke vode, Koming, Podravska banka, Belupo, OTP banka, Vemo Trade, A1Hrvatska, Hartmann, Enter Koprivnica, Tehnix, Pro-Ping i Infoprojekt.

Projekt „Besplatne bilježnice za sve koprivničke osnovnoškolce“ predstavljen je danas po 16. put u prostoru Osnovne škole „Braća Radić“. Grad Koprivnica zajedno je sa svojim partnerima osigurao besplatne bilježnice za sve koprivničke osnovnoškolce, besplatne radne bilježnice za obvezne i izborne predmete za sve škole kojima je Grad Koprivnica osnivač te pamučne majice „Veselo u školu“ za 273 prvašića.

 Uime domaćina, prvi se okupljenima obratio ravnatelj OŠ „Braća Radić“ Krešo Grgac.

„Kao i svake godine spremni smo i veselimo se početku nove školske godine. Najveća smo osnovna škola u našoj županiji, svako deseto dijete pohađa našu školu, što dovoljno govori o nama. Veselimo se otvorenju nove škole na Podolicama, a nadamo se isto tako i skorašnjoj nadogradnji nove školske zgrade, nakon koje ćemo biti spremni za jednosmjensku nastavu“, kazao je Grgac.

 Nove bilježnice i radne bilježnice na školskim klupama dočekat će ukupno 2430 učenika. Ukupno je tiskano 35.796 bilježnica s prigodnim vrećicama ukupne vrijednosti 242 tisuće kunaod čega su partneri osigurali 198 tisuća kuna. Za nabavu radnih bilježnica u gradskom je proračunu osigurano 966 tisuća kunadok je za pamučne majice izdvojeno 20 tisuća kuna.

Veliko zadovoljstvo uspješnim projektom pokazao je gradonačelnik Mišel Jakšić, koji se posebno zahvalio partnerima projekta.

„Koristim priliku da po 16. put zahvalim svim našim dragim partnerima i sponzorima jer bez njihove pomoći bi to sigurno išlo puno teže. Moram naglasiti da mi je izuzetno dragi da i u samoj Koprivnici, ali u nekim partnerskim odnosima imamo takve tvrtke i kompanije koje prepoznaju važnost društvene odgovornosti i važnost pomaganja građanima tamo gdje ostvaruju svoje poslovne operacije i prihode“, rekao je gradonačelnik Jakšić koji se pritom zahvalio i svim ravnateljicama i ravnateljima na odlično odrađenom poslu kako bi svim školarcima  i njihovim roditeljima osigurali bezbrižan početak nove školske godine.

Jedan od partnera na projektu je i križevačka tvrtka Radnik.

„U našoj poslovnoj politici godinama je prisutno jedno načelo da u odnosu prema zajednici u kojoj ostvarujete značajne poslovne aktivnosti , na neki se način interaktivno postavite i sudjelujte u raznim društvenim aktivnostima života. U skladu s time, zaista nam je bilo vrlo drago odazvati se sudjelovanju u ovom hvale vrijednom projektu“, kazao je tajnik Uprave Radnika Darko Jambreković.

Svoje sudjelovanjem u projektu zadovoljni su i u OTP banci.

“Moram priznati da je ovo jedinstveni program u kojem sudjelujemo te smo zbog toga izuzetno sretni jer možemo pomoći našim školarcima da se što ugodnije osjećaju prilikom izvršavanja svojih obveza“, istakao je direktor Poslovnog centra kontinentalna Hrvatska, Istra i Primorje OTP banke Vjekoslav Filko.

Ove godine se na jedan poseban način u projekt uključila i Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“

„Svoju smo digitalnu priču koja obuhvaća osam digitalnih slikovnica predstavili pomoću aplikacije koja se zove „Mitska digitalna priča“. Na jednoj od bilježnica, koje će dobiti osnovci, prikazana je ilustracija iz tih priča sa QR kodom, pomoću kojeg učenici mogu skinuti aplikacije. Važno je reći da su aplikaciju izradila sama djeca“, rekao je ravnatelj Karlo Galinec.

 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice