HR EN

Grad Koprivnica

Grad Koprivnica zajedno s devet hrvatskih gradova finalist prestižnog EUSEW natjecanja

Projekt C-Track 50 ušao je u finale prestižnog natjecanja EUSEW Awards u kategoriji Local Energy Action. Natjecanje je to koje je osmišljeno da oda priznanje izvanrednim pojedincima i projektima za njihove inovacije i uložene napore u području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Grad Koprivnica je uz podršku projekta C-Track 50 izradio Akcijski plan energetski i klimatski održivog razvitka – SECAP koji predstavlja ključni planski dokument kao smjernicu za dostizanje ugljične neutralnosti lokalne samouprave do 2050. godine.

Glasajte ovdje

Ako želite podržati ovaj projekt kao jedinog hrvatskog finalista u prestižnom EUSEW natjecanju, to možete učiniti putem ovog linka najkasnije do nedjelje, 18. rujna.

Glavni cilj projekta

Glavni cilj projekta je pomoći gradovima i općinama u razvoju i provedbi dugoročnih energetskih i klimatskih planova kako bi dostigli prethodno zacrtane ciljeve.

Projekt je u Hrvatskoj podržao razvoj 10 SECAP-a, i to za Grad Đakovo, Grad Kastav, Grad Koprivnicu, Grad Križevci, Grad Ludbreg, Općinu Matulji, Grad Slatinu, Grad Varaždin, Grad Viroviticu i Grad Vodnjan.

O projektu C-Track 50

Projekt C-Track 50, koji je financiran iz Programa za istraživanje i inovacije Horizon 2020, pokrenut je u ožujku 2018. i završen u kolovozu 2021.

Njegov je cilj postići otpornost na klimatske promjene i dostići ugljičnu neutralnost do 2050. na način da:

  • mobilizira i usmjeri javna tijela u definiranju dugoročnih prioriteta energetske politike
  • promiče upravljanje na više razina
  • pruži potporu regionalnim i lokalnim vlastima u razvoju, financiranju i provedbi ambicioznih integriranih akcijskih planova politike održive energije i klime.

O EUSEW natjecanju

EUSEW Awards (European Sustainable Energy Awards) dodjeljuje priznanje izvrsnim pojedincima i projektima za njihove inovacije i uložene napore u području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Finaliste najuspješnijih ovogodišnjih projekata i akcija za čistu, sigurnu i učinkovitu energiju izabrao je stručan žiri, a pobjednici se odabiru online javnim glasovanjem u četiri kategorije nagrada: Innovation, Local Energy Action, Woman in Energy i Young Energy Trailblazer.

Proglašenje pobjednika održat će se 26. rujna u Briselu.

Cilj ovog natjecanja je upoznati dionike koji promiču energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije, naučiti o uspješnim politikama i potaknuti inovacije prema ispunjavanju energetskih i klimatskih ciljeva EU-a.

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice