HR EN

Grad Koprivnica

Grad Koprivnica radi na projektu obnove koprivničke trim staze u Crnoj Gori

Koprivnička rekreacijska zona, odnosno popularna trim staza u Crnoj Gori, mogla bi uskoro nakon 25 godina od posljednje obnove dobiti novo lice. Grad Koprivnica je odlučio napraviti projektnu dokumentaciju za novu trim stazu, pri čemu su naručeni glavni projekt i geodetska snimanja terena.

Pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić:

„Želja Grada Koprivnice je prijaviti taj projekt na natječaj iz regionalnog razvoja vezanog za izgradnju poučnih staza Ministarstva poljoprivrede gdje možemo dobiti do 100 tisuća eura bespovratnih sredstava. Stupili smo u kontakt sa Hrvatskim šumama i Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije.“

Ideja je uz obnavljanje i postavljanje novih sprava na trim stazi, napraviti i  „poučnu stazu“ za osnovnoškolce s područja grada Koprivnice.

Pročelnik Tomislav Golubić:

„Ukoliko ne uspijemo dobiti sredstva iz projekta ruralnog razvoja, imat ćemo spremnu dokumentaciju, troškovnike, geodetske izmjere da bi samostalno mogli ući u uređenje te staze. Vjerujem da će se u gradskom proračunu osigurati sredstva , a ukoliko ne uspijemo ove godine povući sredstva iz europskih fondova, onda ćemo početkom slijedeće godine samostalno ići u projekt uređenja trim staze.“

Bitno je za napomenuti da je Grad pronašao proizvođača/izvođača s područja grada Koprivnice koji je u mogućnosti dostaviti potrebne certificirane sprave za tu vrstu rekreacije. Nakon završene izrade sprava, Grad će u projekt uključiti sve zainteresirane sportske udruge i zajedno s njima utvrditi gdje, na koji način i za koju vrstu treninga postaviti sprave radi što kvalitetnijeg vježbanja.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice