HR EN

Grad Koprivnica

Grad Koprivnica po 14. put predstavio projekt vrijedan milijun kuna “Besplatne bilježnice za sve koprivničke osnovnoškolce”

U prostoru COORa Podravsko sunce, na današnjoj konferenciji za medije, predstavljen je po 14. put projekt „Besplatne bilježnice za sve koprivničke osnovnoškolce“ u kojem Grad Koprivnica zajedno sa svojim partnerima predstavlja aktualnosti vezane uz početak nove školske godine. Besplatne bilježnice za sve koprivničke osnovnoškolce, besplatne radne bilježnice za sve osnovne škole kojima je Grad Koprivnica osnivač, pamučne majice za prvašiće i pamučne perive zaštitne maske za sve učenike imaju vrijednost skoro milijun kuna. Uz gradonačelnika Mišela Jakšića, njegovu zamjenicu Melitu Samoborec i pročelnike Anu Mlinarić i Daria Jembreka te predstavnike sponzora, konferenciji su prisustvovale i ravnateljice COORa „Podravsko Sunce“ Radmila Popović, OŠ „Đuro Ester“ Sanja Prelogović i OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ Gordana Gazdić Buhanec te ravnatelj OŠ „Braća Radić“ Krešo Grgac.

„Veliko hvala onima koji su nam jako puno pomogli da se danas ovdje okupimo, a to su naši sponzori-partneri na ovom projektu i doista je lijepo je znati da u Koprivnici i našoj županiji, postoje gospodarski subjekti koji imaju izuzetno visoki nivo društvene odgovornosti te na taj način pomoći zajednici. Izuzetno nas veseli što se pomoć ovoga puta manifestira kroz hvalevrijedan tradicionalan projekt usmjeren prema osnovnoškolcima. Naše gospodarstvo svjesno je da djeca, mladost i sve ono što dolazi jest budućnost. Od sveg srca želim našim partnerima da ostanu i dalje gospodarski jaki, u budućnosti i još jači te da puno klinaca i klinceza kroz pet, deset ili petnaest godina nakon školovanja, nađu posao u ovim tvrtkama koje su naš partner“, rekao je na početku konferencije gradonačelnik Mišel Jakšić.

Nove bilježnice i radne bilježnice na školskim klupama dočekat će ukupno 2484 učenika, što je 29 učenika više nego prošle godine (od toga 16 prvašića), a za njihov tisak pobrinula se Bogadi grafika. Ukupno je tiskano 43.010 bilježnica s prigodnim vrećicama ukupne vrijednosti 235.125,74 kn s PDV-om, a od toga je udio sponzorstva i donacija 110.000,00 kn (ne računa se PDV). Za nabavu radnih bilježnica Grad Koprivnica je osigurao 683.417,13 kn s PDV-om.

Za sve prvašiće i njihove učiteljice i učitelje osigurane su pamučne majice s natpisom „Veselo u školu“ vrijednosti 16.593,94 kn s PDV-om.

U suradnji sa školama osigurane su i pamučne perive maske najviše kvalitete, a prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, za sve učenike i nastavnike osnovnih škola vrijednosti 45.000,00 kn s PDV-om. Grad Koprivnica tijekom školske godine 2020./2021. planira, prema potrebi, za sve učenike osigurati i dodatne količine maskica.

Gradonačelnik je spomenuo i vrijedan četverogodišnji projekt Grada Koprivnice „Odrastanje u jednakosti, Koprivnica – Odjek III“ koji je započeo 1. kolovoza 2017. godine, a traje do 31. srpnja 2021. godine.

„Od samog početka projekta do početka ove školske godine, za ukupno 41 učenika s teškoćama u razvoju osigurani su pomoćnici u nastavi. Ukupna vrijednost projekta je blizu 6,5 milijuna kuna, od kojih bespovratna sredstva iz EU socijalnog fonda iznose oko 5,4 milijuna kuna, dok ostatak osigurava Grad Koprivnica“, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Istaknuo i kako uskoro završava energetska obnova Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski“ kao i radovi na novom dječjem vrtiću u Starigradu. U tijeku je obnova blagovaonice u Područnoj školi na Vinici, završavaju prijave za natječaj za gradnju sportske dvorane kod Osnovne škole „Đuro Ester“ kao i kraj javne nabave za projektiranje nove osnovne škole na Podolicama.

Ravnateljica COORa Podravsko sunce Radmila Popović obratila se u ime svih ravnatelj svih osnovnih škola.

Nalazimo se pred, u organizacijskom smislu, izazovnom školskom godinom. Svjesni smo da imamo snažnu podršku Grada Koprivnice i sponzora. Upravo zbog toga smo opušteniji, a djeci ćemo osigurati uvjete da veselo započnu novu školsku godinu. Nadamo se da djeca neće osjetiti promjene i novonastalu situaciju te da će i dalje vladati veselje kao i svih prijašnjih godina s početkom novih školskih izazova“, kazala je ravnateljica Radmila Popović.

Komunalac, Belupo, Koprivničke vode, Podravska banka, Hartmann, Pro-Ping,  Erste banka, Vemo Trade, Enter Koprivnica, partneri su koji su koji su uz Grad Koprivnicu osigurali besplatne bilježnice za sve osnovnoškolce.

„Kao tradicionalan partner u ovom projektu, Komunalac se ove godine uključio s dva dizajna. Prvi je vezan uz bazene Cerine koji imaju razne programe, a prvenstveno su nam važni oni za djecu kojima ih educiramo i potičemo na zdrav način života. Drugi je edukativnog karaktera, gdje djeci, dobro poznat lik Mirko Reciklirko, objašnjava kako na ispravan način razvrstavati otpad. Isto tako, Komunalac već više godina provodi različite edukacije kroz kreativne radionice vezane uz razvrstavanje otpada počevši od vrtićke pa do osnovnoškolske dobi“, rekla je predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec.

„Humanost je danas iznimno važna. U Belupu smo od prvog dana prepoznali važnost ovog projekta te ćemo zasigurno i dalje biti vjeran partner. Zadatak svih nas je osigurati najmlađima što kvalitetniji i sretniji početak školske godine“, rekla je direktorica odnosa s javnošću Belupa Snježana Foschio-Bartol.

„Telekomunikacijska infrastruktura u vrijeme online nastave bila je temelj života. Upravo zbog toga se nadam kako će se proširiti optička infrastruktura zbog što kvalitetnijeg provođenja online nastave, a isto tako i zabave“, rekao je član Uprave Pro-Pinga Marijan Rengel koji su se po prvi puta uključili u ovaj projekt, ali zasigurno ne i posljednji.

„Našim sudjelovanjem od prvog dana u ovom projektu, djecu potičemo na kreativnost, učimo ih humanosti, na neki način im pomažemo i usmjeravamo ih da postanu bolji ljudi. Zbog toga smo vrlo ponosni“, istaknuo je član Uprave Podravske banke Daniel Unger.

Od sponzora su prisustvovali i direktorica filijale Erste banka Koprivnica Sonja Marijanović, pomoćnica direktora Vemo Tradea Anita Sakač, voditeljica ljudskih potencijala Hartmanna Manuela Stručić, direktorica Entera Koprivnica Aldijana Horvat Matić, direktor prodaje Pro-Pinga Krešimir Kovačević i predstavnica Koprivničkih voda Anita Iljkić.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice