HR EN

Grad Koprivnica

Grad Koprivnica novom Odlukom za treće i svako sljedeće dijete iz iste obitelji osigurao pravo na besplatan dječji vrtić ili obrt za čuvanje djece, bez obzira gdje se ostala djeca nalaze

Odlukom o izmjeni i dopuni Odluke o socijalnoj skrbi Grada Koprivnice naglašava se važnost pomaganja obiteljima s troje i više djece u području sufinanciranja troškova programa u ustanovama predškolskog odgoja i obrazovanja kao i u obrtima za čuvanje djece, koju su izglasali Gradski vijećnici na današnjoj sjednici. Prema podacima kojima raspolaže nadležan Upravni odjel za društvene djelatnosti, pravo na podmirenje troškova participacije roditelja u visini 100% troškova za treće i svako sljedeće dijete iz iste obitelji ostvaruje se pravo na besplatan dječji vrtić ili obrt za čuvanje djece, bez obzira gdje se ostala djeca nalaze. Važno je da su u redovnom odgojno-obrazovnom sustavu (osnovna škola, srednja škola, fakultet).

U gradskom proračunu je za navedene mjere osigurano dodatnih 200 tisuća kuna koje će prema najavama moći ostvariti 40-ak djece u odnosu na dosadašnjih šestero. Ukupan planirani iznos s dodatnim mjerama iznosi 700 tisuća kuna.

Ovom Odlukom o socijalnoj skrbi Grada Koprivnice podupire se standard roditelja/skrbnika djece te se direktno utječe i na podizanje kvalitete života građana Grada Koprivnice.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice