HR EN

Grad Koprivnica

Grad Koprivnica i COOR Podravsko sunce uskoro kreću s programom pružanja socijalne usluge rane intervencije

Grad Koprivnica po prvi puta u prvom dijelu godine započinje s pružanjem socijalne usluge rane intervencije, koju će pružati tim stručnjaka Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce. Iz gradskog proračuna za tu je namjenu dodatno osigurano 200 tisuća kuna za dvije stručne rehabilitatorice koje imaju završene sve potrebne edukacije, a kako bi mogle pružati navedenu uslugu.

Program daljnjih aktivnosti u vezi rane intervencije na današnjoj su konferenciji za medije u prostorima COOR-a Podravsko sunce predstavili ravnateljica Centra Radmila Popović, koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić i njegova zamjenica Melita Samoborec.

„ Izuzetno smo ponosni na sva ostvarenja koja naš centar Podravsko sunce ostvaruje te se na tome zahvaljujem  ravnateljici Popović i svim njezinim suradnicama i suradnicima. Kad pričamo o socijalnoj komponenti i socijalnom srcu našeg grada, oni su nam nezaobilazan partner i poticatelj za mnogobrojne zajedničke programe na kojima radimo tijekom godine pa tako i na ovom novom, pružanja usluge rane intervencije“, izjavio je gradonačelnik Mišel Jakšić te nadodao kako su sve pred pripremne birokratske radnje gotove i da će uskoro krenuti s programom.

„Ovo je samo jedan od koračića koji smo si zacrtali u Strategiji razvoja grada Koprivnice, a to je da budemo socijalan i inkluzivan grad, grad koji svoju emociju i društvenu odgovornost pokazuje na način da j spreman pružiti ruku pomoći ljudima koji nemaju jednake šanse za osobni razvoj i napredovanje“, zaključio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Rana intervencija jedna je od najvažnijih socijalnih usluga za djecu s teškoćama u razvoju kao i za njihove obitelji/skrbnike koja se može pružati u COOR-u ili u obitelji djeteta, a najvažnije je da se krene pružati do treće godine života (najkasnije se pruža do sedme godine života), odnosno u ranoj dobi kad je kod djeteta utvrđeno određeno odstupanje u razvoju, razvojni rizik ili razvojne poteškoće.

„Do sada su roditelji djece pomoć morali tražiti izvan našeg grada, odlazeći u Zagreb, Čakovec i Varaždin, a sada imamo sreću da ćemo moći, uz pomoć Grada Koprivnice, tu uslugu pružati ovdje u našem Centru“, izjavila je ravnateljica COOR-a Podravsko sunce Radmila Popović.

Ranu intervenciju čini niz aktivnosti i podrški nastalih u suradnji roditelja, skrbnika, logopeda i drugih stručnjaka koji su uključeni u praćenje razvoja djeteta.

COOR Podravsko sunce pokreće i humanitarnu akciju vezanu za prikupljanje financijskih sredstava za pružanje rane intervencije, koja započinje humanitarnim koncertom „Tamburom do srca“, u četvrtak 13. veljače 2020. godine u dvorani Domoljub s početkom od 19 sati.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice