HR EN

Grad Koprivnica

Grad Koprivnica dobitnik međunarodne nagrade “Procura+ Award 2020” u kategoriji “Nabava inovacije godine”

U sklopu današnje online konferencije „Aspekti zaštite okoliša u javnoj nabavi u Europi“ održana je dodjela europskih nagrada za održivu i inovativnu javnu nabavu “Procura+ Award 2020”. S velikim zadovoljstvom objavljujemo da je Grad Koprivnica dobitnik nagrade “Procura+ Award 2020” u kategoriji “Nabava inovacije godine”, za provedeni postupak javne nabave inovacija u sklopu EU projekta Prominent MED, Interreg MED i u suradnji s Regionalnom energetskom agencijom – REA Sjever.

Grad Koprivnica u finalu se nadmetao s gradom Malmö iz Švedske i kao jedini predstavnik iz Hrvatske dobio ovu vrijednu nagradu i priznanje. Ovom nagradom Grad Koprivnica našao se u društvu dosadašnjih dobitnika: Ministarstva obrane Kraljevine Nizozemske (2017.), Grada Roterdama (2018.) i Grada Frederiksberga, Danska (2019.).

Domaćini i organizatori ovogodišnje konferencije i same dodjele nagrada su njemačko Federalno ministarstvo okoliša, zaštite prirode i nuklearne sigurnosti (BMU), njemačka Agencija za okoliš (UBA) i berlinska Agencija za energetiku (BEA).

Ovom nagradom prepoznata su kvaliteta i postupak nabave inovacije u projektu Prominent MED, na temelju kojeg su ugovoreni radovi za opsežnu transformaciju zgrade objekta Loptica, Dječjeg vrtića Tratinčica. Pred ponuditelje su ovim postupkom nabave bili postavljeni visoki ciljevi kojima je Grad Koprivnica htio znatno produžiti vijek trajanja 35 godina stare zgrade vrtića. Ugovoreni izvođač na temelju zahtjeva iz postupka nabave ponudio je i izveo nekoliko efektnih rješenja kojima smo uspjeli za oko 500 eura / m2 u potpunosti revitalizirati unutrašnjost vrtića, sanitarne čvorove, dječje sobe i u potpunosti energetski obnoviti objekt. Ovakav pristup još nije bio primijenjen u Hrvatskoj i zato vjerujemo da rezultati ovog projekta mogu poslužiti drugim gradovima kao primjer kako se učinkovito uhvatiti u koštac s obnovom zastarjelih odgojno – obrazovnih objekata.

Za kraj vrijedi napomenuti da je Grad Koprivnica za provedene radove na istom vrtiću zajedno s REA Sjever lani, 2019. godine, dobio i Godišnju nagradu za zelenu gradnju i održivi razvoj u kategoriji Građevina godine – rekonstrukcija, koju je dodijelio Hrvatski savjet za zelenu gradnju.

Na taj način smo za jedan projekt uspjeli dobiti kako nacionalnu, tako i europsku nagradu za kvalitetu izvedenih radova i provedenog postupka javne nabave inovacija, što predstavlja veliko priznanje svima koji su radili na ovom projektu.

 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice