HR EN

Grad Koprivnica

Gimnazijalci sudjelovali u drugoj Quadruple Helix radionici

U okviru projekta Green Aura u multimedijalnoj dvorani Gimnazije Fran Galović u četvrtak, 20. listopada 2022. održana je druga po redu Quadruple Helix radionica u okviru projekta Green Aura koji zajedno provode Grad Koprivnica i REA Sjever.

Gimnazijalci su nakratko postali energetski stručnjaci koji su dobili poseban zadatak da naprave analizu isplativosti zamjene posljednjeg gradskog konvencionalnog vozila s električnim vozilom te su bili podijeljeni u dva tima unutar grupe. Jedan dio tima činili su istraživači kojima je zadatak bio istražiti električne automobile odnosno njihove vrste, način funkcioniranja, prednosti i njihove nedostatke te su trebali pripremiti bitne informacije za prezentaciju. Drugi dio tima bili su analitičari kojima je zadatak bio izraditi analizu financijske isplativosti zamjene konvencionalnog vozila električnim.

Od 4 tima koja su sudjelovala u Quadruple Helix radionici najbolju prezentaciju imali su Vjekoslav Evačić iz 4f, David Petika iz 4g i Josip Mikulić iz 4d razreda.

Ovaj trojac imat će priliku gradonačelnika Mišela Jakšića i vodstvo grada u prostorijama gradske uprave uvjeriti u isplativost zamjene posljednjeg konvencionalnog vozila električnim.

Pod akronimom Green AURA u Gradu Koprivnici provodi se projekt „Setting up cooperation of GREEN Communities with AUgmented Reality Assisted living labs“ financiran u okviru Interreg V-A Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Cilj je, kroz ovaj projekt, proširiti postojeći koprivnički „living lab“ te učiniti dodatne korake pri predstavljanju grada Koprivnice kao zelenog i energetski učinkovitog grada. Specifičnost ovog projekta leži u činjenici kako je cijeli grad postao svojevrsni poligon za učenje odnosno za razvoj edukativnih sadržaja o energetskoj učinkovitosti, zaštiti okoliša i borbi protiv klimatskih promjena. Na 14 lokacija u Gradu Koprivnici postavljene su table gdje su ili nisu prisutna rješenja za energetsku učinkovitost. Sadržaj je ujedno prilagođen djeci i mladima.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice