Gimnazijalci se uz pomoć gradskih vijećnika pripremili za sudjelovanje u simulaciji sjednice Gradskog vijeća


Objavljeno: 23.04.2014 — Pregledano: 32 puta

Petu godinu za redom njemačka Zaklada Friedrich Ebert Zagreb u suradnji s Gimnazijom „Fran Galović“ Koprivnica i Gradom Koprivnicom organizira projekt pod nazivom „Lokalna samouprava“ koji završava simuliranom sjednicom Gradskog vijeća. Simulacija, u kojoj će sudjelovati učenici koprivničke gimnazije održati će se u četvrtak, 24. travnja 2014. godine u Gradskoj vijećnici. Cjelokupni program započeo je jučer, 22. travnja, kada je sukladno planu održan uvodni dio u sklopu kojeg su učenici bili upoznati s najvažnijim činjenicama o lokalnoj samoupravi, sakupili teme za pitanja i prijedloge te se na kraju podijelili u stranke.

Danas su se učenicima Gimnazije „Fran Galović“ pridružili vijećnici Gradskog vijeća Ernest Forjan, Anica Desnica, Petar Stapar i Željko Vugrinec. Učenici su uz pomoć četvero gradskih vijećnika održali „radne sastanke stranaka“ na kojima su sastavili pitanja i prijedloge, iznijeli stavove prema prijedlozima drugih stranaka te pripremili i obradili argumente.

Završni dan programa održat će se u četvrtak, 24. travnja, kada će na simuliranoj sjednici Gradskog vijeća učenici u ulozi gradskih vijećnika postavljati pitanja zamjeniku gradonačelnice Mišelu Jakšiću. Na ovaj način mladi uče kako iskazati svoje potrebe, ostvariti svoje želje i zamisli, otkrivaju da u političkom životu nije lako provesti te svoje namjere, te dolaze do spoznaje da je važno biti dobro informiran kako bi se moglo imati kvalificirano mišljenje i učinkovito ga predstaviti drugima.