HR EN

Grad Koprivnica

Film „Slijedi…“ – osvojio nagradu za najbolju režiju na Svjetskom festivalu Queens New York

Nakon vrlo uspješne nacionalne premijere na Pulskom filmskom festivalu u velikoj Areni, film “Slijedi…” koprivničke produkcije Dobar film osvojio je nagradu za najbolju režiju na Svjetskom festivalu Queens New York, koji se održao od 23. lipnja do 3. srpnja 2021. Film je bio nominiran u još dvije kategorije, za najbolju fotografiju i najbolji glumački ansambl. “Slijedi…” je prikazan u velikoj sali Queens Theatre u subotu 26.6.2021. u 19,00 sati.

Istovremeno je stigla i nagrada iz Iraka, priznanje najboljoj glumici Asji Jovanović od Filmskog međunarodnog festivala Rafidain.

Film nagrađivane koprivničke redateljice Karle Lulić nastao je u partnerstvu s producentskim kućama Interfilm i Poster iz Zagreba, te Mailuki films iz Španjolske, a sufinanciran je sredstvima Grada Koprivnice, Grada Zagreba i Grada Rijeke u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom. Partneri na projektu su i GKP Komunalac d.o.o i Koprivničke vode d.o.o.

U filmu igraju Asja Jovanović, Helena Buljan, Antonija Čutić i Milka Podrug-Kokotović. Priča je to o posljednjoj generaciji čovječanstva i posljednjim kapima vode koje se nalaze u zgradi gdje žive 4 babe. Preporuka je ne izlaziti iz svojih stanova, naročito ako uz sebe imate nešto zaliha vode.
Iako sniman još 2018. u ruševinama Grada Zagreba, film nevjerojatno rezonira s trenutnom situacijom u kojoj čovječanstvo živi u izolaciji, strahu od drugog i potrebi da se ujedini da bi se spasilo.

Više informacija o filmu:

https://www.havc.hr/hrvatski-film/katalog-hrvatskih-filmova/slijedi

https://www.imdb.com/title/tt12619264/?ref_=nm_knf_t2

Stranica filma u katalogu festivala:

https://queensworldfilmfestival.org/films/following/

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice