HR EN

Grad Koprivnica

Film “Slijedi” koprivničke redateljice Karle Lulić prikazuje se na Svjetskom festivalu Queens New York

Nakon vrlo uspješne nacionalne premijere na Pulskom filmskom festivalu u velikoj Areni, film “Slijedi…” koprivničke produkcije Dobar film prikazuje se u New Yorku na Svjetskom festivalu Queens New York, koji se održava od 23. lipnja do 3. srpnja 2021.

Film nagrađivane koprivničke redateljice Karle Lulić nastao je u partnerstvu s producentskim kućama Interfilm i Poster iz Zagreba, te Mailuki films iz Španjolske, a sufinanciran je sredstvima Grada Koprivnice u iznosu od 58 tisuća kuna, Grada Zagreba i Grada Rijeke u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom. Također, partneri na projektu su i koprivnički Komunalac d.o.o i Koprivničke vode.

U filmu su briljirale naše velike glumice Asja Jovanović, Helena Buljan, Antonija Čutić i Milka Podrug-Kokotović. Priča je to o posljednjoj generaciji čovječanstva i posljednjim kapima vode koje se nalaze u zgradi gdje žive 4 babe. Preporuka je ne izlaziti iz svojih stanova, naročito ako uz sebe imate nešto zaliha vode.

Iako sniman još 2018. u ruševinama Grada Zagreba, film nevjerojatno rezonira s trenutnom situacijom u kojoj čovječanstvo živi u izolaciji, strahu od drugog i potrebi da se ujedini da bi se spasilo.

Karte za projekcije su u prodaji, festival se održava na lokaciji i online, a točan datum projekcije filma “Slijedi…” bit će poznat uskoro.

Stranica filma u katalogu festivala:

https://queensworldfilmfestival.org/films/following/

Više informacija o filmu:

https://www.havc.hr/hrvatski-film/katalog-hrvatskih-filmova/slijedi

https://www.imdb.com/title/tt12619264/?ref_=nm_knf_t2

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice