HR EN

Grad Koprivnica

DVD Željezničar održao godišnju skupštinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Željezničar održalo je u subotu godišnju skupštinu na kojoj su se, osim članova društva, okupili i gosti iz drugih vatrogasnih društava iz Koprivnice, dugogodišnji prijatelji iz DVD-a Rešetari, predsjednik VZG-a Koprivnica Ivan Golubić, a tijekom večeri pridružio im se i gradonačelnik Mišel Jakšić.

Darko Jurković, predsjednik DVD-a Željezničar, otvorio je skupštinu te svima zaželio dobrodošlicu, a izvješće o radu u prošloj godini predstavio je zapovjednik Kristijan Sminderovac koje je naglasio angažman članova na izvanrednoj dislokaciji u Glini, na uklanjanju dimnjaka u Koprivnici te cjelogodišnjem aktivnom sudjelovanju u osiguranju akcija cijepljenja u dvorani Srednje škole. Sudjelovali su i u vježbama na CPS-u Molve i u Reki, a novi član Renato Đurašin završio je tečaj za ispitanog vatrogasca. Uz pomoć VZG-a Koprivnica kupili su pet kombinezona za gašenje šumskih požara i deset opasača. Prisjetio se i preminulog člana Veljka Podravca koji ih je napustio krajem prošle godine.

Na skupštini je naglašena i dobra suradnja s VZG-om i drugim koprivničkim vatrogasnim društvima, kao i vijest da društvo ove godine, po prvi puta od svojeg osnutka 1947. godine, posjeduje vozilo, putnički kombi kojeg je na korištenje dobilo od DVD-a Reka.

Ivan Golubić, predsjednik VZG-a Koprivnica, istaknuo je dobar rad ovog malog, ali aktivnog društva zbog kojeg je VZG Koprivnica posebno ponosan, upravo zbog činjenice da uz Bilokalnik i Podravku društvo nosi ‘oznaku’ industrijskog DVD-a kakvih je u Hrvatskoj preživjelo još samo nekolicina.

Tekst i fotografije: Sonja Markić, izvjestiteljica VZG Koprivnica

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice