HR EN

Grad Koprivnica

Najbolji sportaši i sportske ekipe 2021. godini

Dodijeljene nagrade najuspješnijim sportašicama, sportašima i sportskim ekipama grada Koprivnice

Danas 14. veljače u dvorani Doma mladih održano je proglašenje najuspješnijih sportašica, sportaša i sportskih ekipa grada Koprivnice u 2021. godini. Organizator dodjele je Zajednica športskih udruga Grada Koprivnice.

Lijepu tradiciju koprivničkog sporta nastavljamo i danas događanjem koje je okupilo najbolje, najupornije i  najtalentiranije pojedince i klubove u našem gradu. Sretni smo što su sportaši tijekom 2021. godine postigli odlične rezultate te svojim zalaganjem i ljubavlju prema sportu pokazali da i u ovim otežanim uvjetima ne treba odustati. Upravo zato posebno vesele rezultati naših sportaša, ali i veliki interes roditelja i djece za aktivnostima u Maloj sportskoj školi. Sportski duh Koprivnice, pokazalo se da nije samo parola, nego stvarnost koju živimo – kazala je Jasmina Stričević, predsjednica Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice.

Rezultate koprivničkih sportaša pohvalio je i Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice.

Iza nas ostaju dvije godine teške neizvjesnosti koja se protkala u sve pore društvenog života – od gospodarstva, obrazovanja, zdravstva pa sve do sporta. Moram reći da je velika stvar što smo sačuvali naše sportske kolektive i sportske pojedince te što smo unatoč svemu lošem opstali i imamo se razloga okupiti. Veliki je ponos za naš grad što se može podičiti sa svima vama nominiranima koji ste na profesionalnom nivou postizali velika ostvarenja te bili promotori naše Koprivnice – kazao je Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice te istaknuo kako mu je drago što je Grad i u ovim kriznim trenucima izdvajao značajna sredstva za sportske objekte te sport općenito.

Najuspješnijom sportašicom u 2021. godini proglašena je Dejana Milosavljević iz Rukometnog kluba „Podravka“, dok je najuspješnijim sportašem u 2021. godini proglašen Marko Turk iz Karting kluba Koprivnica.

U kategoriji najuspješnije ženske sportske ekipe nagradu je osvojila ekipa Podravke Vegete, Rukometnog kluba „Podravka“, a u kategoriji najuspješnije muške sportske ekipe nagrada je pripala Seniorskoj ekipi – Pištolj Streljačkog športskog kluba „Podravka“.

Najuspješnijom sportašicom s invaliditetom u 2021. godini proglašena je Iva Šola iz Športske udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije „Podravina“, Ivica Ferenčić, također iz Športske udruge slijepih proglašen je najuspješnijim sportašem s invaliditetom, dok je Kuglačka ekipa Športske udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije „Podravina“ proglašena najuspješnijom sportskom ekipom osoba s invaliditetom. 

U kategoriji najuspješnije perspektivne sportašice nagrada je pripala Dori Lovrinović iz Atletskog kluba „Koprivnica“, a u kategoriji najuspješnijeg perspektivnog sportaša nagrada je pripala Luki Jambreušu iz Streljačkog športskog kluba „Podravka“.

Najuspješnija perspektivna sportska štafeta u 2021. godini je Štafeta mlađih kadeta Atletskog kluba „Koprivnica“, najuspješnija perspektivna ženska sportska ekipa je Ekipa kadetkinja U-16 Rukometnog kluba „Podravka“, dok je najuspješnija perspektivna muška sportska ekipa Ekipa pionira U-15 Nogometnog kluba „Slaven Belupo“.

U kategoriji Iznimno postignuće u sportu u 2021. godini nagrade su dobili Borna Lončarić iz Boks kluba „David“, Ivo Matić iz Auto i karting klub „Podravina“, Lana Nogić iz Hrvačkog kluba „Podravka“, Leon Zelenko iz Karting klub „Koprivnica“ i Lovro Zvonarek iz Nogometnog kluba „Slaven Belupo.

Renato Kovačić je dobitnik nagrade Zaslužni sportski djelatnik.

Dodjeli je ispred Koprivničko-križevačke županije prisutan bio Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije, dok su ispred Grada Koprivnice uz gradonačelnika Jakšića prisutni bili Ivan Pal, predsjednik Gradskog vijeća, Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika i Ana Mlinarić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice