HR EN

Grad Koprivnica

Naj dječje djelo - Veliko srce koprivničkog djeteta

Dodijeljena priznanja za “Naj dječje djelo”

Dodijeljena su priznanja i nagrade učenicima sudionicima projekta „Veliko srce koprivničkog djeteta“ – natječaja „Naj dječje djelo“ koji se u Koprivnici provodi od 2015. godine. Riječ je o projektu koji su osmislili Dječje gradsko vijeće Grada Koprivnice i Društvo naša djeca Koprivnica, a sve u cilju promicanja dječje humanosti, solidarnosti i nesebičnog djelovanja djece u Koprivnici. Zahvaljujući projektu ukazano je na niz aktivnosti kojima najmlađi nastoje uljepšati svakodnevicu bolesnima, siromašnima, očuvati zdravlje i okoliš te unaprijediti odnose među vršnjacima.

Ove godine na natječaj su pristigle četiri prijave i to dvije iz Osnovne škole „Braća Radić“, razredi 1. d i 4. c te dvije iz Osnovne škole „Đuro Ester“, razredi 3. a i 8. b. Najboljim projektom proglašen je projekt 4.c razreda Osnovne škole Braća Radić. Učenici su kao nagradu dobili vaučer u vrijednosti 20 tisuća kuna koji mogu iskoristiti na izlet po želji.

Ispred Grada Koprivnice svečanosti je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž. Ona je u svom obraćanju istaknula kako Grad kontinuirano radi na projektima kojima se nastoji dodatno poboljšati uvjete za rast i razvoj djece u Kopirnici, ali i napomenula kako upravo djeca i njihovo zalaganje te projekti čine grad ugodnim i poželjnim za život.

Ispred Društva naša djeca okupljenima se obratila predsjednica Jadranka Lakuš koja je istaknula kako je Koprivnica jedina u Hrvatskoj koja na ovakav način nagrađuje djecu, a na podršci projektu zahvalio je i dječji gradonačelnik Marin Sabol.

Svečanost programa svojim nastupima obogatili su Mali Gruntovčani, zatim polaznice programa plesa Umjetničke škole Fortunat Pintarić te recitacijom učenice Anamarija Van Bregt te Zana i Ena Čičin- Mašansker.

 

 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice