Dječja predstava “Priča mi se priča: Ružno pače”


Objavljeno: 22.08.2017 — Pregledano: 762 puta

DJEČJOM PREDSTAVOM „PRIČA MI SE PRIČA: RUŽNO PAČE“
30. kolovoza započinje nova kazališna sezona u dvorani Domoljub

Prije početka nove školske godine i obaveza koje nam dolaze, opustite se i uživajte s djecom u kazališnoj predstavi „Priča mi se priča: Ružno pače“ u izvedbi zagrebačkog Teatra Poco Loco koja će se održati 30. kolovoza (u srijedu) sa početkom u 18:00 sati.
Uz pratnju harmonike, koju svira operna pjevačica Davorka Horvat, profesionalni glumci Marko Movre  i Maja Katić ispričat će i otpjevušiti kako je teško biti drukčiji. Ali na kraju se sigurno isplati! Ovu raspjevanu priču ilustracijama na grafoskopu pratit će redateljica Renata Carola Gatica.
Neprihvaćen i ismijavan, ružni pačić prolazi kroz teška vremena sve dok ne stigne proljeće i on otkrije da je zapravo i sam- prekrasni labud, a baš se labudovima  toliko divio! „Nema veze što se rodiš na pačjem dvorištu ako se izlegneš iz labuđeg jaja!“
„Priča mi se priča“ jedinstven je projekt u trenutnoj kazališnoj ponudi za najmlađe. Riječ je o koncertnom čitanju priča u izvedbi profesionalnih glumaca, uz pratnju glazbe uživo i ilustracija na grafoskopu. Na taj način, svaki prostor se u trenu transformira u mjesto iz priče, a načinom pripovijedanja (interaktivno, uz ponavljanja i songove) potiče se aktivno slušanje kod djece kao i zanimanje za samo čitanje u predškolskoj dobi.
Pripovijedanje bajki obojano je vizualnim efektima i glazbom na živim instrumentima kako bi se djeci obogatilo iskustvo čitanja i zadržala njihova pažnja. Na taj način djeca povezuju sadržaj s određenom audiovizualnom senzacijom i dobivaju priliku upoznati različita glazbala.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Domoljuba. Zbog manjeg kapaciteta gledališta koje će za djecu biti postavljeno na pozornici, broj ulaznica je ograničen.

Izvodi: Teatar Poco Loco u suradnji s Centrom za mlade Ribnjak
Redateljica: Renata Carola Gatica
Glumci: Davorka Horvat, Marko Movre i Maja Katić
Uzrast: 3+