“Dan povrća Koprivničko-križevačke županije” okupio mnogobrojne izlagače


Objavljeno: 07.07.2018 — Pregledano: 93 puta

Danas 7. srpnja na središnjem Zrinskom trgu u Koprivnici otvorena je 14. po redu manifestacija “Dan povrća Koprivničko-križevačke županije”. Riječ je o jednodnevnoj edukativno-promotivnoj manifestaciji namijenjenoj promociji proizvođača povrća s područja Koprivničko-križevačke županije i povezivanju s kupcima. Manifestacija se sastoji od promotivno-prodajne izložbe povrća, stručnog skupa i obilaska poljoprivrednih površina zasađenih povrćem.

U sklopu iste odabrani su i najljepše uređeni štandovi. Prvo mjesto podijelili su Stanislav Strunjak i Mijo Popović, drugo mjesto također su podijelile Đurđica Radiković i Blaženka Bušetinčan, dok je treće mjesto pripalo Željku Kranjčeviću.

Ispred Grada Koprivnice manifestaciji su prisustvovali Mišel Jakšić, gradonačelnik i Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika.

Imamo vrijedne i šparne ljude koji vole svoju zemlju, koji vole i dokazali su da znaju na njoj proizvoditi. Na nama, u gradu i županiji, je da stvaramo nove projekte, nove okvire, kako bi napokon našoj poljoprivredi dali mjesto na gospodarskoj slici koje zaslužuje – poručio je okupljenima Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice.

Manifestaciju je službeno otvorio zamjenik župana Ratimir Ljubić.

U ovih 14 godina otkako se manifestacija “Dan povrća” provodi, povećao se broj OPG-ova koji proizvode povrće. Čestitam svim izlagačima i našim proizvođačima što su ovdje i što su pokazali sve ono što se u našoj županiji proizvodi – rekao je Ratimir Ljubić, zamjenik župana.

U sklopu otvorenja održan je i prigodni kulturno umjetnički program te stručni skup u Hrvatskoj gospodarskoj komori Županijskoj komori Koprivnica.