HR EN

Grad Koprivnica

Dan otvorenih vrata Eu projekata u Eurospužvi

Korisnici sredstava iz EU fondova diljem Hrvatske otvorili su svoja vrata u povodu „Dana otvorenih vrata Eu projekata“, a obilježavanju su se u Koprivnici pridružili i poduzetnici korisnici EU fondova. Tako je u utorak, 14. svibnja svoja vrata otvorila koprivnička tvrtka Eurospužva. Miroslav Međimorec, direktor tvrtke, prenio je svoja iskustva u provedbi EU projekata novim stanarkama Koprivničkog poduzetnika- Uni Čulić iz tvrtke Autentik i Antoniji Mađerić iz tvrtke Ecomission. Eurospužva je do sada sudjelovala u provedbi dva projekta- informatizaciji poslovnih procesa u proizvodnji spužve i madraca ukupne vrijednosti 211.580,00 kuna te u projektu modernizacija prerade spužve i proizvodnja madraca ukupne vrijednosti 1.435.435,49 kuna.

„Nakon provedena dva projekta mogu istaknuti da su dojmovi i više nego pozitivni. Faze povrata novca bile su korektne, a i provedba samog projekta išla je po unaprijed zacrtanom planu. Provedenim projektima modernizirali smo svoj informacijski sustav, ubrzali smo proizvodnju i podigli konkurentnost kompanije te razmišljamo o novim prijavama na otvorene projekte koji nam stoje na raspolaganju“- istaknuo je direktor Međimorec.

U ime Grada Koprivnice Danu otvorenih vrata EU projekata u Eurospužvi prisustvovala je voditeljica Odsjeka za financije Ines Horvatić Jambor i pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek koji je istaknuo kako je Grad zadovoljan pozitivnom sinergijom koja postoji između poduzetnika i Koprivničkog poduzetnika te što poduzetnici koriste EU projekte za širenje te modernizaciju svoje proizvodnje. Martina Mak iz Koprivničkog poduzetnika okupljenima je predstavila trenutno otvorene pozive poput B Light grant sheme kojim se financira suradnja malih i srednjih poduzeća (MSP) na pograničnom području Mađarska – Hrvatska u sklopu Interreg V-A Programa suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020.

„Dani otvorenih vrata EU projekata“ dio su šire kampanje Europske komisije pod nazivom „EU in My Region“, čiji je cilj potaknuti građane Europske unije na otkrivanje brojnih projekata u njihovoj neposrednoj blizini koji su  sufinancirani sredstvima Europske unije.

„Dani otvorenih vrata EU projekata“ održavaju se od 9.-19. svibnja.

Prijam građana
bez najave

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom, 15.00-17.00

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy