HR EN

Grad Koprivnica

Bolje sutra

Članovi Udruge Bolje sutra sudjelovali na „Amorovoj žlici“

Projekt koji je provodila Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice  „Biram zdravo biram sigurno“ odobren od Grada Koprivnice na Javnom pozivu za sufinanciranje programa/projekata udruga građana za 2021. godinu približava se kraju. Korisnici projekta su bili odrasli članovi, osobe s invaliditetom. Provedeno je ukupno 10 aktivnosti, a dinamika aktivnosti odvijala se sukladno epidemiološkoj situaciji. Najvažnije aktivnosti su se odnosile na očuvanje preostalog zdravlja te unapređenja prehrambenih navika s ciljem očuvanja zdravlja. Posebno zanimljivo im je bilo to što su savladali načine i vještine pripreme jednostavnih obroka. Time je podignuta ljestvica kvalitete u neovisnom življenju i prevencija institucionalizacije.

Dodana vrijednost ovog projekta je što je 11 korisnika steklo dovoljno primjenjivog znanja te sudjelovalo na prvom gastro natjecanju za osobe starije od 17 godina Amorova žlica u kategoriji kuhanje, posluživanje i pripreme koktela. Natjecanje se održavalo u sedam županija diljem Hrvatske. Pet korisnika kvalificiralo se u polufinale koje se održalo u hotelu Kaj u Mariji Bistrici.

Finale natjecanja održalo se 07. prosinca 2021. u Zagrebu na kojem je član Udruge Ivan Vuk osvojio 3. mjesto, brončanu Amorovu žlicu. Mentor mu je bio 𝐜𝐡𝐞𝐟 𝐌𝐞𝐥𝐤𝐢𝐨𝐫 𝐁𝐚𝐬̌𝐢𝐜́. Osim brončane „Amorove žlicu“ nagrađen je i šestodnevnim putovanjem u Rim. Prvo mjesto osvojio natjecatelj iz Labina a drugo mjesto osvojila je natjecateljica iz Trogira. Organizator gastro natjecanj „Amorova žlica“ za „Društvo jednakosti bila je Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja UNUO iz Zagreba.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice