HR EN

Grad Koprivnica

Centri izvrsnosti započeli s radom

Centri izvrsnosti započeli s radom, sudionike obišao gradonačelnik Jakšić

U sklopu projekta „Knowledge Well“ započele su radionice za učenike prema prethodno osmišljenim individualiziranim programima. Naime, zahvaljujući projektu koprivničke osnovne škole postale su centri izvrsnosti i to iz društvenih, tehničkih i prirodnih znanosti. Danas, 6. travnja u školama su započele radionice čiji je cilj da izvrsni učenici identificirani za svako područje rade po prethodno osmišljenim programima uz vodstvo vanjskih stručnjaka i pomoć učitelja i psihologa. Učenici će također tijekom rada koristiti edukacijske materijale prethodno nabavljene za svaku školu ovisno o području centra izvrsnosti.

Mentore i učenike u Osnovnoj školi Braće Radić posjetio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Redovni obilasci naših škola koje su u projektu Knowledge Well ide dalje. Osnovna škola Braća Radić iskoristit će proljetne praznike da radi s najdarovitijim učenicima i to iz područja povijesti i geografije. Ponosan sam na naše škole, na naše ravnatelje i mentore te na učenike – rekao je Mišel Jakšić, gradonačelnik te svim sudionicima projekta poželio uspješan rad.

Na radionicama u sve tri škole sudjeluje 54 učenika, odnosno po 18 u svakoj školu. Provesti će se ukupno pet radionica, kroz pet dana.

Presretan sam što su počele radionice, ovo je kruna projekta. Centri izvrsnosti dugogodišnja su želja koja se napokon ostvarila. Imamo visoko motivirane učenike i mentore, stigli su nam danas i vanjski suradnici koji će započeti s radom u centru izvrsnosti u našoj školi i to iz područja geografije i povijesti – kazao je Krešo Grgac, ravnatelj Osnovne škole Braća Radić.

Grad Koprivnica vodeći je partner u projektu „Knowledge Well“, koji se provodi s projektnim partnerima, Gradom Hevizom i Osnovnom školom Mihály Sztárai iz Pečuha. Projekt je vrijedan gotovo 1,78 milijuna kuna od čega se na Grad Koprivnicu kao glavnog korisnika odnosi 712 tisuća kuna.

 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice