HR EN

Grad Koprivnica

Centar Svitanje svečanim programom obilježio 65. obljetnicu djelovanja

Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje svečanim je programom obilježio 65. godišnjicu uspješnog djelovanja.

Okupljene je u uvodnim riječima ravnatelj Centra Mladen Fajdetić upoznao s socijalnom uslugom poludnevnog boravka u Koprivnici, Đurđevcu i Ludbregu koja je preventivni oblik pružanja skrbi djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi, kao i djeci i mladima s problematičnim ponašanjem u obitelji. Provođenjem  ESF projekta vrijednog 5 i pol milijuna kuna u potpunosti financiranog od strane EU, Centar je započeo s provedbom poludnevnog boravka.

„Riječ je o dvije korisničke skupine, djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi te djecu i mlade s problematičnim ponašanjem. Na osnovu toga smo zaposlili nove stručne suradnike, osigurali njihove edukacije, nabavili dva osobna vozila, informatičku opremu kao i prijevoz osiguranika te njihovu prehranu“, istakao je ravnatelj Fajdetić.

Uime Grada Koprivnice čestitke povodom obilježavanja ove velike obljetnice uputio je pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek.

„Doista mi je drago da Centar Svitanje radi odličan posao, da djeca, roditelji i posvojitelji/udomitelji imaju samo riječi pohvale. Želim da i dalje zajedničkim radom i zalaganjem svakom djetetu stvaramo vedriju i bolju budućnost“, rekao je prilikom obraćanja pročelnik Jembrek.

Riječima zahvale obratio se i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

„Ovo je prilika da sve zahvalimo svima koji su do sada radili u Svitanju, brinuli o djeci te dali dio sebe u taj posao. Zbog njih, a i svih vas danas koji ste ovdje, Svitanje ima jedan respektabilan kredibilitet“, poručio je zamjenik župana Ljubić.

Foto: KCKŽŽ

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice