HR EN

Grad Koprivnica

Brojne udruge sudjelovale na edukativnom druženju žena s bolestima raka dojke

Listopad je mjesec borbe protiv raka dojke, kada se diljem Republike Hrvatske organiziraju brojne javnozdravstvene manifestacije kojima se želi ukazati na važnost ranog otkrivanja raka dojke te odlaska na redovite dijagnostičke preglede. Povodom toga, Udruga žena s bolestima dojke „Nada“ Koprivničko-križevačke županije, organizirala je u Društvenom domu Vinica edukativno druženje žena oboljelih od raka.  Druženju su se odazvale udruge žena oboljelih od raka dojke iz „Agata“ iz Križevaca, „Narcise“ iz Đurđevca i Ludbrega te „Mammae“ iz Varaždina.

Uime Grada Koprivnice druženju je prisustvovao saborski zastupnik i gradonačelnik Mišel Jakšić koji je okupljenim članicama udruga zaželio dobrodošlicu u naš grad.

„Lijepo je znati da ste uvijek s nama na svim gradskim i županijskim manifestacijama i znati da imamo takvu jednu organiziranu udrugu koja ulaže mnogo truda u svoj rad, provodi edukacije i prevencije koje doprinose društvenom životu grada Koprivnice pa i šire. To je sjajna stvar te vam od sveg srca još jednom zahvaljujem na svemu tome“, rekao je Jakšić u svom prigodnom govoru.

Uz predsjednicu Udruge „Nada“ Željku Zetović, okupljenima su se obratili i zamjenik župana Ratimir Ljubić, županijski potpredsjednik Lige protiv raka dr. Tomislav Jelić i ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici Svitanje Koprivnica Mladen Fajdetić.

Tijekom druženja održana su edukativna predavanja voditelja za ginekologiju i opsterticiju dr. Ivice Stanišića, više stručne savjetnice za zaštitu bilja i kontinentalnih vrsta voća mag.sc. Željkice Oštrkape Međurečan i članice Udruge „Nada“ Sanje Kovač na temu trčanja.

U glazbenom dijelu programa nastupile su članice i članovi KUD-a „Srce“ a podijeljene su i zahvalnice udrugama, ustanovama i pojedincima za dugogodišnju suradnju.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice