HR EN

Grad Koprivnica

Bogatim i veselim programom Koprivničanke i Koprivničanci proslavili rođendan svojeg grada

Koprivnica je bogatim i veselim subotnjim programom proslavila 666. rođendan. Umjesto uobičajene proslave na središnjem Zrinskom trgu, ove se godine slavlje odvijalo u Nemčićevoj ulici, koja je tom prilikom tijekom prijepodneva, bila zatvorena za promet i pretvorena u veliku pozornicu. Svoja pjevačka, glazbena i plesna umijeća predstavila su djeca koprivničkih dječjih vrtića, osnovnih škola i plesnih skupina uz nezaobilazan nastup Puhačkog orkestra Grada Koprivnice. Na mnogobrojnim štandovima u gradskom parku, Nemčićevoj i Esterovoj ulici, svoje su proizvode i usluge predstavile brojne udruge, obrti, domaće radinosti, OPG-ovi, sportski klubovi, osnovne škole, Sveučilište Sjever, vatrogasci, Crveni križ i mnogi drugi. Posebnu pozornost građana privuklo je postrojavanje i prijavak povijesnih postrojbi i streličara kod paviljona u gradskome parku.

U Domu mladih održana je izložba bonsai drveća, u Esterovoj ulici građani su se mogli upoznati sa postupkom skorašnjeg uvođenja eura u akciji „Euro na kotačima“, na gradskim bazenima Cerine održan je tradicionalni plivački Kup grada Koprivnice, dok se Danima otvorenih vrata, rođendanskoj proslavi Koprivnice priključila i Podravka.

Tradicionalnom humanitarnom prodajom jabuka ove je godine prikupljeno ukupno 4.390,00 kuna, a prikupljena sredstva namijenjena su za potrebe liječenja djevojčice Vanese koja je nedavno bila na transplantaciji bubrega u Austriji. Novac će biti utrošen za podmirenje troškova smještaja obitelji u Austriji. Jabuke je i ove godine za potrebe provedbe akcije donirao Obrt Jara iz Novigrada Podravskog. Isto tako, građani su imali prilike od 9 do 12 sati uživati u toplim napitcima u sklopu aktivnosti „Gradonačelnik časti kavom i čajem“ u ugostiteljskim objektima u užem centru grada.

Obilaskom svih sudionika u ovogodišnjem rođendanskom programu priključili su se gradonačelnik Mišel Jakšić, njegova zamjenica Ksenija Ostriž i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice