HR EN

Grad Koprivnica

21. tradicionalno Čehanje perja

21. tradicionalno “Čehanje perja”

21. tradicionalna manifestacija „Čehanje perja“ u organizaciji Udruge žena Bakovčice, održala se večeras u Domu kulture u Starigradu. Članice bakovljanske udruge žena prikazale su staru tradiciju čehanja perja koju na ovaj način čuvaju od zaborava. Prigodni program vodila je predsjednica Udruge žena Bakovčice Draženka Gačan, koja je istakla da su ovogodišnju manifestaciju posvetile nedavno preminuloj Mariji Jurašin koja je bila Bakovljanka i njihov veliki oslonac u radu Udruge. U ime Grada Koprivnice manifestaciji je prisustvovao i gradonačelnik Mišel Jakšić.

„Ono što mi je jako drago, je da su danas sa nama sve udruge s područja našeg Grada iokolice, a to nam daje jednu novu snagu i zajedništvo“, rekao je gradonačelnik Jakšić obraćajući  se okupljenima te nadodao da“ s obzirom na stanje u građevinskom sektoru, ne usudim se sada obećati da je ovo zadnje čehanje perja van Bakovčica, ali ono što mogu reći je da je jedno od zadnjih bez doma u Bakovčicama, a to ste sa svojim radom i tradicijom zasigurno svi zaslužili“, poručio je na kraju u svom pozdravnom govoru  gradonačelnik Mišel Jakšić.

30-ak udruga žena i preko dvjesto prisutnih članica, gostiju i uzvanika uživalo je u bogatom kulturno-zabavnom programu u kojem je uz nastupe Udruge žena Bakovčice nastupio i Kud Srce spletom pjesama i plesova.

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice