HR EN

Grad Koprivnica

19. natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa u Legradu

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organizator je 19. natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa u Osnovnoj školi Legrad.

Natječe se ukupno 12 ekipa, od toga 9 ekipa podmlatka i to sve tri osnovne škole iz Koprivnice, OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“,  OŠ „Đuro Ester“ i OŠ „Braća Radić“ te Područna škola „Josipa Generalića“ Hlebine, OŠ Sokolovac, OŠ „Mihovil Pavlek Miškina“ iz Đelekovca, OŠ „Prof. Blaž Mađer“ Novigrad Podravski, OŠ „Andrije Palmovića“ Rasinja i OŠ Koprivnički Bregi.

U kategoriji mladeži natječu se tri ekipe, Srednja škola Koprivnica, Obrtnička škola Koprivnica i Gimnazija „Fran Galović“ Koprivnica

Ekipe mladih i podmlatka Crvenog križa pokazat će svoja znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu te međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima dok će u praktičnom dijelu pokazati znanja i vještine iz pružanja prve pomoći.

Svečanom otvorenju natjecanja u ime Grada Koprivnice prisustvovali su zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec i pročelnik Dario Jembrek.

„Za nas ste svi vi pobjednici jer sudjelujete u najhumanijem natjecanju u osnovnoj školi. Sigurna sam da ćete na najbolji mogući način danas prezentirati svoje vještine i znanje koje su vam prenijeli vaši učitelji i mentori“, poručila je natjecateljima u svome govoru zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

Okupljenima su se obratili i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Adela Sočev, ravnatelj OŠ Legrad Dragutin Marcinjaš, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić te načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić koji je ujedno i otvorio natjecanje.

Najuspješnije ekipe plasirat će se na međužupanijsko natjecanje koje će se održati 4. travnja 2020. godine u Bjelovarsko bilogorskoj županiji, dok će se 24. državno natjecanje održati u Zagrebu 9. svibnja 2020. godine.

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice