HR EN

Grad Koprivnica

15. Renesansi festival iduće godine, ali stižu nove manifestacije

Na današnjoj konferenciji za medije, od strane direktora Turističke zajednice grada Koprivnice Renata Labazana, potvrđeno je da se Top manifestacija Renesansni festival ove godine neće održati.

„Svi ste svjesni kriznih vremena, turizam je grana koja je najviše stradala. Jedan segment koji je najviše stradao je industrija događanja. Renesansni festival je značaj dio te industrije, s obzirom na to da se radi o najkompleksnije organiziranoj manifestaciji u Hrvatskoj, a i najboljoj. Zbog nepredvidive situacije koja nas okružuje, nismo ga u mogućnosti organizirati. To smo odlučili i prije ovoga dana. Tu se ne radi samo o riziku od pandemije, nego i drugim razlozima. Naravno da je nama najviši prioritet sigurnost posjetitelja, njih 50.000 iz cijeloga svijeta. Jednostavno ne znamo tko će doći i u kakvom stanju i ne možemo si dozvoliti situaciju da postanemo žarište koronavirusa,“ kazao je Renato Labazan te dodao, kako je jedan od razloga odustajanja i izostanak sufinanciranja festivala od strane Ministarstva turizma koje je trebalo biti najizdašnije do sada.

Turistička zajednica grada Koprivnice je izuzetan partner u organizaciji na svim manifestacijama. Nakon dugoročnog razmišljanja i analiza situacije oko pandemije COVID-19, došli smo do zaključka da se Renesansi festival ove godine neće održati. Međutim, on će ipak zaživjeti kroz jedan dio programa Koprivničkog ljeta i Ljeta na Zrinskom kojeg ćemo kroz nekoliko dana predstaviti javnosti, a on će zaista imati mnoštvo noviteta na veliko zadovoljstvo svih naših građana,“ rekla je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž je iskoristila priliku da se još jednom zahvali svima koji su sudjelovali u organizaciji prošlogodišnjeg Renesansnog festivala i osigurali mu status najbolje kontinentalne manifestacije u Republici Hrvatskoj, i Koprivničke bajke te izrazila veliko zadovoljstvo što će se uspješna suradnja s gradskom Turističkom zajednicom nastaviti i dalje kroz ljetne i jesenske programe.

Jubilarno 15. izdanje TOP manifestacije Renesansni festival održat će se sljedeće godine u terminu: 19. – 22. kolovoza 2021 godine.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice