15. obljetnica Udruge žena Vinica i proslava Dana žena


Objavljeno: 09.03.2019 — Pregledano: 529 puta

15. obljetnica Udruge žena Vinica i proslava Dana žena, već tradicionalno je održana u subotu 9. ožujka, u Društvenom domu Vinica. Predsjednica Udruge žena Vinica Slavica Stančec, bila je izuzetno sretna što su ovu proslavu uveličali mnogi uzvanici, a posebno se zahvalila gradonačelniku Jakšiću na potpori koju im Grad pruža tijekom svih ovih godina. Zaista je bilo lijepo vidjeti nastupe malih plesačica, tamburaškog orkestra te mješovitog pjevačkog zbora koji su izmamili veliki pljesak svih prisutnih.

Vrlo emotivnim govorom, svim ženama se obratio koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić. „Vaša borba, ustrajnost, briga o obitelji i bližnjima, posvećenost poslu. Neka sve to ne bude mrtvo slovo na papiru. Svaka žena valjda najbolje zna o sebi sama brinuti i donositi odluke koje su za nju najbolje. Ne treba njoj nitko reći ili napisati kako i što da radi, kako da se ponaša, kako da živi svoj život. Ona najbolje zna. Zato sam ponosan što su uz mene dvije žene zamjenice i što je većina žena na voditeljskim poslovima u Gradu. To sve govori o njima, njihovim zaslugama i nama u Gradu koji se zalažemo da tako i ostane dalje,“ između ostalog je rekao gradonačelnik Mišel Jakšić.

Uz gradonačelnika Jakšića, 15. obljetnici Udruge žena Vinica prisustvovala je i njegova zamjenica Ksenija Ostriž. Okupljenima su se govorima obratili i Koprivničko – križevački župan Darko Koren, ravnatelj Obrtničke škole Zlatko Martić te župnik Dominik Vukalović.