13. Međunarodni festival folklora “Iz bakine škrinje”


Objavljeno: 14.07.2019 — Pregledano: 119 puta

U punoj dvorani Doma mladih Koprivnica u subotu 13. srpnja održan je drugi festivalski dan 13. Međunarodnog festivala folklora “Iz bakine škrinje”. Mnogobrojnim okupljenima svojim nastupima predstavili su se folklorni ansambli iz šest zemalja, približivši na taj način kulturu i tradiciju svoje zemlje i kraja iz kojeg dolaze. Nastupili su Folklorni ansambl „Vsacan“ iz Češke, Folklorna grupa „Danzerini di Lucinico“ iz Italije, Folklorna grupa „Furnitz“ iz Austrije, Folklorna skupina Kulturnog društva „Podgorci“ iz Slovenije te hrvatske skupine Folklorni ansambl „Matija Gubec“ iz Karlovca, KUD Donji Vidovec, KUD „Zrin“ iz Legrada i domaćin Folklorni ansambl Koprivnica.

Na početku manifestacije prisutnima se sa nekoliko riječi dobrodošlice obratila zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

Bez prošlosti nema budućnosti. Ono čime se svi ponosimo ne samo u gradu Koprivnici, Podravini i cijeloj Republici Hrvatskoj, je to što zaista njegujemo našu tradiciju, običaje, pjesmu, folklor i  nošnje. Nadam se da ćete iz naše Koprivnice sa sobom ponijeti mnoga sklopljena nova prijateljstva i uspomene koje će vas podsjećati na zajedništvo koje spaja sve ove drage ljude“, rekla je zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

U ime Koprivničko-križevačke županije obratio se zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je ujedno i otvorio drugu festivalsku večer.