HR EN

Grad Koprivnica

13. Dan mimoza na središnjem trgu u Koprivnici

U organizaciji Lige protiv raka Koprivničko-križevačke županije, danas se održava 13. Dan mimoza na središnjim trgovima u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu.

Cilj obilježavanja Dana mimoza je upozoriti na važnost borbe protiv raka vrata maternice i važnosti cijepljenja protiv humanog papiloma virusa, a prodajom mimoza i dijeljenjem edukativnih materijala želi se skrenuti pozornost na prevenciju te vrste raka od kojeg danas ne bi trebala umrijeti ni jedna žena. Dan mimoza u Hrvatskoj obilježava se u sklopu Europskog tjedna borbe protiv raka vrata maternice, a u organizaciji Hrvatske lige protiv raka.

Prodajno edukativni štand Lige ispred Gradske tržnice u Koprivnici u ime Grada, posjetili su gradonačelnik Mišel Jakšić, njegove zamjenice Ksenija Ostriž i Melita Samoborec te pročelnik Dario Jembrek.

Nacionalni program ranog otkrivanja raka vrata maternice u Hrvatskoj je usvojen na sjednici Vlade Republike Hrvatske još 2010. godine, a njegova je provedba započela krajem 2012. godine, te će se ovom prigodom posebno motivirati žene na preventivne preglede. Zbog relativno visokog pobola, čestog početka razvoja bolesti u mlađoj odrasloj dobi, mogućeg kroničnog tijeka, narušavanja kvalitete života kako bolesnica tako i njihovih obitelji, te značajnog udjela u korištenju zdravstvene zaštite, edukacija o mogućnostima prevencije i ranog otkrivanja raka vrata maternice predstavlja jednu od prioritetnih javnozdravstvenih akcija.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice