HR EN

Grad Koprivnica

Prominent MED

Projekt Public pROcureMent of INnovation boosting greEN growTh in MED area (akronim PROMINENT MED)  provodi se u sklopu programa Interreg Mediterranean.

Projekt je sufinanciran kroz Europski fond za regionalni razvoj.

Cilj projekta

Poboljšati inovacijske kapacitete i veze između javnih i privatnih dionika uključenih u sektor društvenih inovacija kroz primjenu javne nabave inovacija (PPI – Public Procurement of Innovation) kako bi se stimuliralo istraživanje i razvoj inovativnih tehnoloških sustava i rješenja u području energetske učinkovitosti.

Javna nabava inovacija (eng. PPI) predstavlja velik izazov s obzirom da je tematika posve nova u Hrvatskoj, ali isto tako i u velikom dijelu Europe. U sklopu projektnog budžeta Grad Koprivnica ima osiguran proračun od oko 200.000,00 EUR za investiciju u inovativno rješenje s područja energetski učinkovitih materijala u zgradarstvu. S obzirom da PPI do sada u Hrvatskoj još nitko nije proveo, provedbom ove investicije Grad Koprivnica još jednom će se dokazati kao grad koji redovito pokreće inovativne procese i usvaja nova znanja.

Javna nabava inovacija doprinosi postizanju najbolje vrijednosti za javni novac kao i šire ekonomske, okolišne i društvene koristi u smislu razvoja novih ideja i realizacije tih ideja u inovativne proizvode i usluge čime se promovira održivi ekonomski razvoj i stvaraju povoljni uvjeti za razvoj gospodarstva te malog i srednjeg poduzetništva.

Glavni korisnik projekta: SVILUPPUMBRIA – Regionalna razvojna agencija regije Umbria, Italija

Projektni partneri:

 • Grad Narni (Italija)
 • Grad Koprivnica (Hrvatska)
 • Regionalna energetska agencija Sjever (Hrvatska),
 • Consorci de la Ribera (Španjolska)
 • Polytechnic University of Valencia (Španjolska)
 • CIMBAL (Portugal)
 • IrRADIARE (Portugal)
 • Scientific and Technical Centre for Building (Francuska)

Pridruženi partneri: Udruga Gradova Republike Hrvatske, Koprivnički poduzetnik d.o.o. (Hrvatska), CONSELLERIA D’AGRICULTURA, MEDIAMBIENT, CANVICLIMÀTIC I DESENVOLUPAMENT RURAL (Španjolska), P.U.M.A.S (Italija), Aeroneo (Portugal), Valencian Cluster of Energy Industries (Španjolska)

Ukupna vrijednost projekta: 2,697,049.00 € uz 85%-tno sufinanciranje od strane Europskog fonda za regionalni razvoj

Proračun Grada Koprivnice: 333.679,00 €

Proračun REA Sjever: 142.704,00 €

Period implementacije projekta: 1.11.2016. – 31.10.2019.

Očekivani rezultati projekta:

 1. Uspostava mreže za PPI u području Mediterana (istraživačke organizacije, klasteri poduzetnika, javni sektor, neprofitni sektor) s ciljem stimulacije inovacija kroz javnu nabavu inovacija.
 2. Otvaranje puta za razvoj poduzetničkih inicijativa u području zelenog rasta (s fokusom na podizanje energetske učinkovitosti)
 3. Poboljšanje efikasnosti i kvalitete javnih usluga kroz provedbu barem 4 pilot akcija primjenom postupka javne nabave inovacija čime se podiže efikasnost i kvaliteta javnih usluga kroz rješavanje niza društvenih izazova.

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice