HR EN

Grad Koprivnica

Projekt „Volimo volontiranje“

Projekt „Volimo volontiranje“  povodi se u okviru Europskog socijalnog fonda, a usmjeren je na osnaživanje doprinosa volonterstva, odnosno na povećanje broja kvalitetnih i održivih volonterskih programa te programa školskog volontiranja i odgoja s ciljem senzibiliziranja ciljne skupine

Cilj projekta:

Cilj projekta je povećati broj kvalitetnih i održivih volonterskih programa te programa školskog volontiranja i odgoja za volontiranje.

U projektu “Volimo volontiranje” provodit će se brojne aktivnosti, educirati ciljna skupina, zaposlenici GD CK Koprivnica, članovi i volonteri udruge Rad na dar, učitelji i voditelji volonterskih grupa u partnerskim školama te učenici koji će ujedno biti i okosnica ovog projekta. Projektom će se u školama provesti odgoj za volontiranje kao i programi školskog volontiranja koji će u svim trima osnovnim školama na području Koprivnice biti ujednačeni. Promovirat će se volonterstvo kroz aktivnosti svih partnera, čime će se privući i novi volonteri. Kako je projektom i predviđeno u GD CK Koprivnica zaposlena su i dva koordinatora volontera koji će biti uključeni u sve aktivnosti vezane za provedbu projekta.

U školama će biti uspostavljene volonterske točke za što će se nabaviti računala, tableti, namještaj i druga oprema, osnovane volonterske grupe i organizirane humanitarne akcije.

Cilj školskih aktivnosti je odgajanje i uključivanje učenika u volontiranje od malih nogu s ciljem da i kasnije kroz život budu osviješteni za socijalne probleme u društvu. Učenicima iz školskih volonterskih grupa organizirat će se sadržaji i preko praznika, pa će tako pohađati Ljetnu školu Crvenog križa koja će biti organizirana u Novom Vinodolskom, a pod zimskim i uskrsnim praznicima učenici će izrađivati čestitke i pisanice za korisnike Socijalne samoposluge i Pučke kuhinje.

Krajnji korisnici projekta su osobe u socijalnoj potrebi s područja grada Koprivnice, a prema službenim evidencijama Grada Koprivnice. Kroz 40 volonterskih akcija prikupljanja donacija, pomoći će se s više od 400 paketa s hranom, higijenom, odjećom i školskim priborom korisnicima Socijalne samoposluge, a za koje će se u suradnji s Gradom Koprivnicom utvrditi novi kriteriji.
Nositelj projekta: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica

Projektni partneri: Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko – križevačke županije Rad na dar, Osnovna škola „Antun Nemčić Gostovinski“, Osnovna škola „Đuro Ester“ i Osnovna škola „Braća Radić“.

Ukupna vrijednost projekta: 1.166.365,04 kn

Proračun Grada Koprivnice: 30.206,57 kn

Period implementacije projekta: rujan 2017. – kolovoz 2019.

Očekivani rezultati:

  1. Povećan broj kvalitetnih i održivih volonterskih programa
  2. Povećan broj učenika osnovnih škola u Koprivnici uključenih u volontiranje
  3. Nastavak rada Socijalne samoposluge
  4. Kvalitetnija usluga namijenjena korisnica socijalne pomoći na području Grada Koprivnice

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice