HR EN

Grad Koprivnica

Projekt PROCURE

Projekt PROCURE povodi se u sklopu programa URBACT III, a namijenjen je europskim gradovima koji žele izraditi i uspješno provoditi svoje strategije održivog urbanog razvoja i donijeti odgovarajuće akcijske planove.

U projektu je fokus na javnoj nabavi, a olakšati će se razmjena znanja i dobre prakse među gradovima i ostalim razinama vlasti u cilju promicanja integriranog održivog razvoja lokalnog gospodarstva.

Cilj projekta:

Pružanje podrške gradovima s ciljem unaprjeđenja procesa javne nabave kako bi donijeli veće koristi gospodarstvu svog grada kao i uključivanje socijalnih te okolišnih elemenata kod pripreme i provedbe postupaka javne nabave te izrada akcijskog plana nabave.

Glavni nositelj projekta: grad Preston iz Ujedinjenog kraljevstva

Projektni partneri:

  • gradovi Lublin i Koszalin u Poljskoj,
  • gradovi Albacete i Candelaria u Španjolskoj,
  • grad Almelo u Nizozemskoj,
  • grad Satu Mare u Rumunjskoj,
  • grad Bologna u Italiji,
  • Grad Koprivnica,
  • Grad Prag
  • Grad Nagykallo u Mađarskoj

Projekt nije usmjeren samo na tijela gradskih vlasti već i na niz „potpornih institucija“ te je stoga formirana Lokalna akcijska grupa koju čine GKP Komunalac d.o.o., Hrvatska  gospodarska komora, Obrtnička komora Koprivnica, Regionalna energetska agencija Sjever, Kampus Koprivnica, Sveučilište Sjever, Koprivnički poduzetnik, Agencija za društveno poticanu stanogradnju Grada Koprivnice i Razvojna agencija Sjever.

Lokalna akcijska grupa analizirat će procese javne nabave koji se provode u Gradu Koprivnici i koje provode njeni članovi te raditi na stvaranju uvjeta za što veće uključivanje lokalnih gospodarskih subjekata u procese javne nabave.

Grad Koprivnica će ovim projektom raditi na unaprjeđenju komunikacije s lokalnim gospodarstvenicima vezano za provođenje procesa javne nabave te na taj način doprinijeti jačanju lokalnog gospodarstva.

Ukupna vrijednost projekta: 41.326,00 EUR, uz 85%-tno sufinanciranje od strane Europske unije

Period implementacije projekta: rujan 2015. – svibanj 2018.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice