HR EN

Grad Koprivnica

Panonska paleta II

Panonska paleta II je projekt uspostavljanja ekonomske i socijalne kohezije u  prekograničnim područjima te se financira iz programa IPA Mađarska- Hrvatska, odnosno iz pretpristupnog fonda Europske unije. Zamišljen je kao nastavak Panonske palete, kako bi se postigla održivost projekta.

Cilj projekta je oživljavanje kulturnih, turističkih i sportskih događanja u Hrvatskoj i Mađarskoj putem promoviranja navedenih događanja u obje zemlje te je nastavak projekta Panonska paleta Interreg IIIA slo-hu-cro, odnosno Programa prekogranične suradnje Slovenija-Mađarska-Hrvatska 2004-2006.  Zajednička događanja trebala bi zbližiti Koprivničko-križevačku županiju sa županijom Somogy.
U okviru projekta hrvatski i mađarski projektni partneri organizirat će kulturne, turističke i sportske aktivnosti. Pored Grada Koprivnice u projektu sudjeluju: Turistička zajednica Grada Koprivnice, Konjički klub Koprivnica, Klub Biciklin, Koprivnica Sport d.o.o.
Partneri u projektu: Grad Koprivnica i Grad Kapošvar

Aktivnosti:
• Prva aktivnost odrađuje se u okviru Podravskih motiva koji su se održali od 1. do 3. srpnja 2011.
Podravski motivi kao Sajam naivne umjetnosti, starih zanata i tradicijskog kulinarstva su kulturno – umjetnička manifestacija koja se održava prvi vikend u mjesecu srpnju na središnjim gradskim trgovima u Koprivnici.
Podravskim motivima prisustvovalo je 10-ak obrtnika/zanatlija i slikara iz Grada Kaposvara koji su u okviru sajma starih obrta prezentirali svoje proizvode. Bila su tu i dva majstora koji su demonstrirali tradicionalno pokrivanje krova slamom.

• Renesansni festival u rujnu 2011.
U okviru Renesansnog festivala koji se održao od 1. do 5. rujna došla je grupa izvođača iz Kapošvara koji su prezentirali srednjovjekovne  plesove i borbu starim oružjem. Uz njih na manifestaciji koja prezentira srednjovjekovne zanate, umjetnost, zabavu i napad na gradske utvrde svoja su umijeća također pokazali sokolar i svirač na srednjovjekovnom instrumentu iz Kapošvara.

• Međunarodna biciklistička tura u rujnu 2011.
Biciklističkoj turi prisustvovali su hrvatski i mađarski biciklisti. Partner s hrvatske strane je klub Biciklin. U svrhu promoviranja aktivnog turizma 2 su udruge biciklista iz dva grada partnera, Koprivnice i Kapošvara, vozili turu po Koprivnici i okolici uz razgledavanje kulturnih i prirodnih znamenitosti na tom području, a svoju su avanturu završili razgledavanjem i okrjepom na Renesansnom festivalu.

• Vaterpolo turnir na bazenima Cerine u listopadu 2011.
Turniru su prisustvovali hrvatski i mađarski sudionici školske dobi. Igrale su se dvije vaterpolo utakmice, mlađa i starija skupina igrača nakon koje su podijeljena priznanja i medalje. Cilj ove aktivnosti je osim druženja i jačanja dobrosusjedskih odnosa bila i promocija sporta te aktivnog i zdravog života mladih.

• Međunarodna radionica o konjičkom turizmu u travnju 2012.
Radionici su prisustvovali hrvatski i mađarski predstavnici konjičkih udruga i konjičkog turizma u te dvije zemlje te su prezentirali mogućnosti, ali i probleme vezane za konjički turizam. Radionica se održala na imanju Sunnyvillage u Jagnjedovcu.

• Konjički turnir u svibnju 2012.
Turniru će prisustvovati hrvatski i mađarski jahači. Predviđa se natjecanje u preponskom jahanju u više visinskih disciplina te popratni zabavni program vezan uz jahanje. Održat će se i okrugli stol na temu jahanja gdje bi partneri iz Mađarske trebali održati prezentaciju te povesti raspravu o rekreativnom i sportskom jahanju.

Grad Kapošvar je kao partner organizirao sljedeće aktivnosti:
• Gastronomski festival u Kapošvaru na kojem su sudjelovali obrtnici iz Hrvatske tj. Područja grada Koprivnice gdje su izlagali i prezentirali svoje proizvode.

• Jazz i rock koncert u Kapošvaru na kojem su sudjelovali Praline bend iz Koprivnice.

• Radionica o seoskom turizmu u Kapošvaru na kojoj su predstavnici, tj. vlasnici seoskih imanja koji se bave turizmom, iz Mađarske i Hrvatske predstavili prednosti i probleme seoskog turizma u te dvije zemlje nakon čega je povedena i rasprava o tome.

• Međunarodna biciklistička tura od Kapošvara do jezera Deseda, uz upoznavanje s gradom Kapošvaromputem malog kviza znanja o gradu, na kojoj će sudjelovati biciklistički klub Biciklin iz Koprivnice.

• Natjecanje u plivanju, u svibnju na bazenima grada Kapošvara, na kojem su plivaći svih školskih dobnih skupina iz Hrvatske, tj. područja grada Koprivnice, odmjerili snage s plivaćima iz Mađarske uz ugodno druženje.

Trajanje projekta: 12 mjeseci

Početak: 20.6.2011.

Završetak: 19.6.2012.

Raspoloživi budžet:

Vrijednost cijelog projekta: 98 555 €

Ugovoreni iznos za grad Koprivnicu iznosi 49 535 €, od čega udio sufinanciranja EU iznosi 42 104, 75 € (85%), a udio grada Koprivnice je 7 430, 25 € (15%).

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice