HR EN

Grad Koprivnica

ENCRO

Cilj ENCRO projekta („Promocija i testiranje netehničkih mjera za uštedu energije u Hrvatskoj, eng. „Promotingandtesting soft measures for energysavingin Croatia“) je povećati svjesnost i znanje građana o mjerama uštede energije i energetskoj učinkovitosti. Projekt će doprinijeti uštedi energije i smanjenju emisija stakleničkih plinova u kućanstvima.

Nositelj projekta je Baltički okolišni forum iz Njemačke (BEF), a projektni partneri su Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR) te gradovi Koprivnica i Ivanić-Grad.

Kako bi se povećalo znanje i kapaciteti udruga te njihova povezanost sa lokalnom samoupravom, organizirat će se nacionalni seminar, nekoliko regionalnih seminara, tiskati brošura koja će pružiti opće informacije o mjerama uštede energije i prezentirati primjere dobre prakse, te će se organizirati studijsko putovanje u EU. Kroz ove aktivnosti Baltički okolišni forum će prenijeti primjere dobre prakse za promociju uštede energije i energetske učinkovitosti organizacijama civilnog društva te predstavnicima gradova i škola u Hrvatskoj.

DOOR će organizirati državno natjecanje s ciljem poticanja i promocije projekata uštede energije i energetske učinkovitosti. Natjecanje će biti namijenjeno organizacijama civilnog društva, osnovnim i srednjim školama te jedinicama lokalne samouprave. Najbolji natjecatelji će biti nagrađeni putovanjem u EU na događanje vezano uz projekte uštede energije i energetsku učinkovitost. Uz natjecanje, DOOR će sudjelovati kao koordinator projektnih aktivnosti koje će se provoditi u Hrvatskoj.

Koprivnica i Ivanić-Grad će provesti i ocijeniti lokalne pilot mjere za uštedu energije i energetsku učinkovitost. Uspješne projektne mjere će se objaviti i dokumentirati s ciljem repliciranja nakon završetka projekta. Također, gradovi će sudjelovati kao članovi komisije u natjecanju.

Projekt je započeo u svibnju 2011., a trajat će 2 godine. Ukupna vrijednost projekta je 246.000 EUR, a 88% sredstava financira EU.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice