Prostorna instalacija Gordane Špoljar Andrašić u gradskom parku


Objavljeno: 19.05.2017 — Pregledano: 1.646 puta

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić prisustvovao je predstavljanju prostorne instalacije Gordane Špoljar Andrašić koja je postavljena u sklopu Drava Art Biennalea kod fontane u gradskom parku.

Prostornu instalaciju predstavila je Helena Kušanić, kustosica u Muzeju grada Koprivnice.

Gordana Špoljar Andrašić vizualnom instalacijom u javni prostor urbanog tkiva željela  je ukazati na izvor vode kao mjesto dodira fizičkog, psihološkog, arhitektonskog, socijalnog, ali i na važnost izlaska umjetnosti iz galerija i muzeja.

Drava Art Biennale nastavak je projekta Muzeja grada Koprivnice koji je započeo 2003. godine, a koji 2013. poprima bienalni karakter. Projekt se bavi temama zaštite okoliša, ekosustavom i vodom kao političkom kategorijom, a nastoji potaknuti suradnju umjetnika, kustosa, aktivista, znanstvenika i drugih stručnjaka te lokalne zajednice.

Ovogodišnji Drava Art Biennnale u fokusu ima vodu u kontekstu javnog prostora grada. Bavi se pitanjima poput toga koliko (ne)prisustvo vode oblikuje gradsko tkivo, koji su mogući smjerovi razvoja grada ako razmišljamo o elementu vode u javnom prostoru te do koje mjere je voda bitan element u konstruiranju identiteta nekog grada.