HR EN

Grad Koprivnica

Zamjenica gradonačelnika Ostriž sudjelovala na sastanku sa zamjenikom glavnog ravnatelja Državne geodetske uprave

U prostorijama Županijske uprave, zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž sudjelovala je danas na sastanku župana Darka Korena i zamjenika glavnog ravnatelja Državne geodetske uprave Antonia Šustića sa suradnicima te pročelnicom Područnog ureda za katastar Koprivnica Jelenom Unger i pročelnikom UO za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijanom Štimcem. Raspravljalo se  o pripremljenosti Plana geodetske izmjere građevinskog zemljišta i o budućim  nivelacijama  zakonodavnog okvira kojim će se postupci izmjere, izlaganja i uknjižbe skratiti na rok do oko 18 mjeseci.

Kako je naglašeno na sastanku, na razini države je planirano provođenje postupaka javnih nabava za geodetsku izmjeru zemljišta u vrijednosti oko tri milijarde kuna s glavnim izvorom financiranja iz EU fondova, koje bi se trebale provesti  u roku od narednih sedam godina pri čemu će prioritet imati građevinska zemljišta  i naselja.

Nakon sastanka sudionici su razgledali i novu topografsku kartu područja Koprivničko-križevačke županije na bočnoj strani zgrade Županijske uprave koja je zamijenila  topografsku kartu postavljenu u rujnu 2009. godine.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice