HR EN

Grad Koprivnica

Zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž održala prijem za sudionike festivala “Iz bakine škrinje”

U povodu održavanja ovogodišnjeg 13. Međunarodnog festivala folklora „Iz bakine škrinje“ održan je prijem u Gradskoj upravi Grada Koprivnice za sudionike festivala. Prijem je održala zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Na samom početku zamjenica gradonačelnika svim gostima zaželjela je dobrodošlicu, a domaćinima zahvalila i čestitala na organizaciji ovog hvalevrijednog folklornog festivala.

Na početku bih se zahvalila FA Koprivnica i gospođi Šešić što svih ovih godina velikim entuzijazmom i energijom gradi ovaj festival. Isto tako svima vama dragim gostima želim da se što bolje osjećate u našem gradu i da u što boljem svijetlu predstavite svoj kraj našim građanima“, rekla je predstavnicima Folklornih društava zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

U ime organizatora okupljene je pozdravila Nada Šešić, predsjednica Folklornog ansambla grada Koprivnice.

Svaki festival je mjesto susreta različitih kultura  pa tako i ovaj naš, festival je mjesto gdje se uči i razvija poštovanje, ljubav i tolerancija među narodima. Naš festival na najbolji mogući način promovira kulturu ovoga kraja, naivno slikarstvo, gastronomiju i prekrasnu prirodu te prezentira i pokazuje gostoljubivost i srdačnost naših Podravaca i Prigoraca“, izjavila je Nada Šešić zahvalivši se pritom Gradu Koprivnici na podršci u organizaciji festivala tijekom svih ovih godina.

Ove godine festival je okupio 240 sudionika, od kojih 170 dolazi iz inozemstva. iz šest zemalja. Sudjeluju Folklorni ansambl „Vsacan“ iz Češke, Folklorna grupa „Danzerini di Lucinico“ iz Italije, Folklorna grupa „Furnitz“ iz Austrije, Folklorna skupina Kulturnog društva „Podgorci“ iz Slovenije te hrvatske skupine Folklorni ansambl „Matija Gubec“ iz Karlovca, KUD Donji Vidovec, KUD „Zrin“ iz Legrada i domaćin Folklorni ansambl Koprivnica.

Pokrovitelji Festivala su Koprivničko-križevačka županija, Grad Koprivnica, Općina Legrad, Savez Alpe Jadran, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, kao i brojni sponzori.

Završna večer 13. međunarodnog festivala folklora „Iz bakine škrinje“ održat će se u subotu, 13. srpnja od 20 sati u dvorani koprivničkog Doma mladih.

Prijam građana
bez najave

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom, 15.00-17.00

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy